MENU

Доки Україною гастролюють «путлерівські звьозди», національна гідність під загрозою

6129 4

 

За все, що відбулося упродовж останніх двох днів під Палацом Україна, цілком і повністю відповідальність несе влада. Своєю бездіяльністю, нерішучістю, байдужістю й неготовністю миттєво реагувати на будь-які виклики, вона спровокувала конфлікт і насилля просто в центрі столиці. Не знаю, чи на провокації йшли свідомо, але знаючи неоднозначне ставлення серед українців до гастрольної діяльності на території країни-агресора співачки Кароліни Куйок (Ані Лорак), її концерти в Україні можна і треба було скасувати, чи, бодай, перенести. МВС для цього має достатньо повноважень.

 

Менше тижня тому через загрозу вуличних конфліктів було перенесено на невизначений термін футбольний матч української прем'єрліги Металіст-Чорноморець. Міліція відверто перестрахувалась, оскільки уболівальники команд між собою не конфліктують, а Одеса й Харків контролюються українською владою і не виглядають небезпечними для нормального життя. Натомість, конфлікт під стінами Палацу Україна був цілком очікуваний і сотні важкоозброєних спецпризначенців біля концертної зали, металеві загорожі, автозаки, швидкі допомоги на поготові і численна приватна охорона концерту - яскраве тому підтвердження.

 

Маю великі питання до міністра культури Євген Нищук, у відомчому підпорядкуванні якого знаходиться Палац Україна. Це передусім державний культурний заклад, а вже потім об'єкт комерційного призначення. Не може головна сцена країни бути відкрита зрадникам, українофобам, пристосуванцям, до того ж залишаючись малодоступною для справжніх українських зірок. Досі значна частина наших співаків є більш затребуваною та відомою за кордоном саме через таку недолугу політику витіснення української пісні з рідних терен. Політику, яка геть не змінилася за останні 9 місяців і продовжує культурний геноцид нації.

 

Бездіяльність щодо організації концерту Кароліни Куйок в Палаці України укупі з міліцією зі знавіснілими мармизами, які викарбувалися в пам'яті ще з часів протистояння на Революції Гідності, стали черговим смачним плювком негідників, які скористалися зі здобутків Майдану, в лице романтикам і прагматикам, які виганяючи з країни банду, сподівалися на відновлення як соціальної та історичної справедливості, так і захист національної гідності!

 

Сьогодні в Києві може відбутися чергова провокація. До України прибуває московський гастролер Тіматі, відомий своєю антиукраїнською риторикою та палкою підтримкою путінської агресії в Криму та на Донбасі. Чому подібні істоти можуть взагалі перетинати кордон України,- велике питання до СБУ й МЗС, які не наважилися внести цього полум'яного кадиро-путлєровця до переліку небажаних осіб на українській території. Є питання і до власників клубу "Сєрєбро", які запрошують до себе таких сумнівних персонажів.

 

Звичайно, приватний заклад - не державна чи комунальна концертна зала, тож найкращий спосіб протесту проти таких гастролів - тотальний бойкот не лише концерту, але й самого розважального закладу! Українці вже давно навчилися вести війну проти окупантів та їхнього бізнесу в середині країни, не чекаючи ухвалення відповідних рішень на законодавчому рівні. Але подальша позиція страуса щодо ідеологічних викликів, які знову і знову Україні підсовує життя, може нову владу зробити для українського суспільства такою ж нікчемною, непотрібною і, навіть, ворожою, як і попередню.

Ігор МІРОШНИЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини