MENU

Нинішня влада так і не зрозуміла, яка основоположна роль української культури

4128 0

 

Закликав ВР підтримати ініціативу працівників культури та активістів-пам’яткоохоронців і розділити посади Віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань і Міністра культури.

 

Війна на Сході – це війна не тільки двох армій і двох економік, а це, передусім, війна двох культур. Саме тому, Росія іде в бій під прапорами «Русского мира». Отже, нинішня ВР не зрозуміла, яка велика роль саме в української культури. Тому роль Міністра культури в даному випадку надзвичайно велика, а її намагаються применшити, по суті ліквідувавши.

 

Нинішня ситуація у країні вимагає особливої уваги у сфері охорони здоров’я та соціальній політиці, якими, у переважній більшості, потрібно буде займатися Віце-прем’єру з гуманітарних питань В. Кириленку.

 

У конфлікті між гуманітарною політикою (орієнтованою переважно на соціальні і медичні проблеми) та культурою, яку традиційно не помічають і роль якої не розуміють, В.Кириленку доведеться боротися із самим собою. А це трошки схоже не шизофренію, якої вкрай необхідно уникнути.

 

Як наголошують працівники культури, нинішня ситуація в країні свідчить про наростання гуманітарної кризи. На їхню думку, поєднання посади Віце-прем’єра з гуманітарних питань з посадою Міністра культури не сприятиме вирішенню проблем гуманітарних і проблем культурних. У такому поєднанні посад вони бачать, що політики традиційно відводять культурі «залишковий» принцип.

 

Саме тому, окрім розділення вищезазначених посад, вони вимагають: призначення на посаду Міністра культури України компетентного й принципового фахівця відповідної профілю кваліфікації, людини, відкритої до конструктивного діалогу з громадськістю; узгодження кандидатури Міністра культури з активною громадськістю; від новопризначеного Міністра культури гарантованої заборони на будівництво будь-яких об’єктів на охоронних і буферних територіях, висотну забудову, забудову, що змінює ландшафт, і забудову рекреаційних зон.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини