MENU

Про «зелених чоловічків», Росію та гумор українців

6438 3

Анексувавши Крим, військові у формі збройних сил Росії, проте без розпізнавальних знаків, яких усі називають «зеленими чоловічками», вторглися на Донбас. У цих кремлівських засланців немає документів. Їх попередили, що у випадку захоплення їх у полон й ідентифікації всі вони будуть враз звільнені з лав Збройний сил РФ заднім числом (із датою звільнення в червні або травні). Тож вони змушені вдавати із себе миротворців-добровольців, які, нібито допомагають донецьким сепаратистам. Насправді ж, ті виконують лише роль їхніх найманців.

 

Кремль же заперечує присутність своїх військових в Україні й заявляє про відсутність доказів, які б це підтверджували. Він удається до безглуздих і смішних пояснень про «заблукалих десантників», «добровольців» та «військовослужбовців у відпустках». Тим часом у мережі наводяться дані, що понад 20 тисяч військових беруть безпосередню участь у неоголошеній війні на Україні. Чимало з них зазнали поранень, а кілька тисяч загинули.

 

«Вантажі 200» із трупами загиблих уже не приховує і Владімір Путін. Після тривалого відмовчування та секретних поховань псковських десантників у Росії нарешті публічно визнали, що в Україні гинуть їхні солдати. Відкрито заговорили про це члени Російської президентської ради з прав людини Елла Полякова та Сергій Кривенко. За їхніми словами, лише за один день і лише в бою за місто Сніжне загинуло, щонайменше, 100 росіян, а 300 поранені. Кремлівський диктатор, якого порівнюють із Гітлером і прозивають Путлером, уже дозволив говорити з росіянами про війну та її жертви, бо усвідомив, що нові партії «вантажу 200» ще будуть і будуть. І знову вантажівки російських гумконвоїв в Україну йтимуть порожніми, а повертатимуться з трупами «зелених чоловічків». Тож руки Путлера вже по лікті в крові не лише українців, але й росіян.

 

Карикатура на кровожера Путлера

Тисячі російських окупантів уже загинули в Україні. «Вантаж 200» доставляють таємно і без почестей. У середині серпня, коли північний сусід почав отримувати свій перший «вантаж 200», інформація про те, що в Україні воюють російські військові, стала надходити з усіх куточків РФ. Сьогодні тисячі сімей шукають своїх рідних і марно сподіваються, що ті живі. Російська правозахисниця Олена Васильєва називає страхітливу цифру загиблих російських офіцерів і російських військовослужбовців - понад чотири тисячі. Тим часом Слідчий комітет РФ заявляє, що він не отримував жодного повідомлення, яке б засвідчувало масову загибель в Україні російських військових.

 

Це твердження спростовуютьактивісти російської групи «Вантаж 200 з України в Росію», які впродовж тривалого часу збирали дані про військовослужбовців РФ, які беруть участь у воєнних діях на Донбасі. На основі даних, які вони отримали з різних джерел, була складена таблиця. У ній зазначається, що найчисленніших утрат зазнали 11 різних військових частин Росії. А загальну кількість загиблих військовослужбовців РФ на Донбасі активісти оцінюють приблизно в 4360 убитих.

 

За іншими даними реальні втрати регулярних військ РФ у війні на Україністаном на 08.12.2014 року становлять 4759 чоловік. Хроніка війни, яку ведуть блогери інтернетмережі, містить більш вражаючі цифри. Там зазначено, що у російських військкоматах завербовано 36062 чоловік. Із них повернулося додому (різного ступеню цілісності) - 10875. А де останні - 25187 ? Враховуючи, що з 18000 членів бандформувань «ДНРЛНР» близько 10000 складають саме російські найманці, можна стверджувати, що близько 15000 завербованих найманців уже годують черв'яків у прекрасній українській землі.

 

До цього варто додати, що Путін підписав закон про грошові компенсації сім’ям солдат, що загинули чи пропали безвісти на навчаннях. Він офіційно оцінив життя російського солдата в 14 000 рублів. Та й цей закон вступить у силу лише з 1 січня 2016 року.

 

В Україну вдерлися на танках, а повертаються в Росію «вантажем 200»

 

У Російській Федерації тема загиблих військовослужбовців на «навчаннях» в Україні закрита. Їх хоронять нишком, людям узагалі нічого про це не говорять. Крім того, тисячі російських військових просто зникають безвісти. Загиблих хоронять гірше ніж собак. Їхні могили знаходяться здебільшого в полях. Більше того, на табличках, де має значитися ім’я, пишуть або просто номер, або «солдат №…».

 

У мережі з’явилося фотозвинувачення у вигляді світлини, знятої на Північному міському цвинтарі Ростова-на-Дону. Там приблизно 1700 поховань, підрахувати точно неможливо. Тут окрім невідомих могил є кілька й іменних, дата смерті вкладається в період липень-вересень 2014 року. Більшість похованих віком 30-35 років, близько третини 25-30 років. І такі масові поховання «невідомих» у Росії не поодинокі.

 

 

Масове поховання «невідомих» на Північному цвинтарі Ростова-на-Дону

 

Останнє ноу-хау від Росії - пересувні крематорії, яких, за словами очевидців, на кордоні з Україною вже шість штук. Їх відправив туди у червні цього року голова уряду РФ Дмитро Медведєв. А на сторінці групи «Вантаж 200 з України в Росію» у Facebook очевидці написали, що мобільні крематорії прикопані також в полях на Донбасі, де їх періодично експлуатують. Спалювати трупи загиблих російських солдатів набагато зручніше, ніж доставляти «вантаж 200», а до цинізму й байдужості до людського горя Кремлю не звикати. Наразі невідомо, скільки вже було спалено у мобільних крематоріях. Їхнім сім'ям продовжують брехати про «смертельні навчаннях у Ростові».

 

 

Кремлівський «Освенцім» на колесах для утилізації російських вояків

 

Кремль усіляко третирує всіх, хто допомагає військовим, які не бажають їхати в Україну вбивати й бути вбитим. А таких із кожним днем стає все більше. У військовій частині міста Кам'янка під Санкт-Петербургом 300 контрактників відмовилися їхати воювати в Україні. Більше 200 військових відмовилися від відрядження в Ростов у Мурманської області, те ж саме в Омську. Такі дані російської правозахисниці Олени Васильєвої. Офіцери пишуть Олені, що охочих відправитися в Україну ледь набирається 100-150 чоловік замість 3-4 тисяч за рознарядкою.

 

Тим, хто відмовляється їхати, загрожує звільнення. Але навіть це багатьох не зупиняє. Ще в середині серпня 40 російських офіцерів відмовилися від так званих «навчань у Ростові» і відразу ж були звільнені. Про «навчання в Ростові» - так закодовано в РФ називають війну в Україні - в сім'ях російських військових говорять зі страхом і пошепки. Колишній патріотизм сьогодні вичерпався. А Путін продовжує твердити - військових РФ в Україні немає.

 

У Росії не відкрили жодної справи проти своїх громадян, які воюють на Донбасі на боці сепаратистів, зате завели справу проти росіянина Романа Железнова, підозрюючи його в участі у бойових діях у складі батальйону «Азов». Він став фігурантом першої кримінальної справи за статтею «Найманство». Сам 27-річний випускник московського економічного, відомий за прізвиськом Зухель, нині має намір отримати українське громадянство. Представники «Азова» кажуть, що Роман є волонтером прес-служби й грошей за роботу не отримує

 

Росіянин Роман Железнов - боєць українського батальйону «Азов»

 

У той час як Збройні сили України дають відсіч ворогам на передовій, не дозволяючи їм просуватися вглиб країни, партизани розгорнули справжню м'ясорубку для терористів у тилу окупованих територій. Дякуючи їм, лави російських вояків та їхніх найманців швидко рідішають, а кількість «вантажів 200» зростає.

 

Тим часом українські дотепники розмістили у мережі звернення до росіян від імені українських прикордонників. Вони, користуючись «общепонятным языком», повідомляють, що в’їзд для них в Україну обмежений через «відсутність місць у моргах і недостачею рефрижераторів».

 

Україна застерігає путінських «зелених чоловічків»

 

 

 

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини