MENU

Українські політики починають спілкуватись з європейськими колегами у стилі «сам дурак»

11367 3

Олексій Макеєв

Утром деньги - вечером стулья.

Третій майдан стався в найбільш неочікуваній формі. Вимоги радикальних змін в Україні у вкрай недипломатичній формі (власне у тій формі, що очевидно найбільше відповідає сподіванням українського народу) висунули США і ЄС.

Петро Порошенко хотів підтримати Арсенія Яценюка під час перебування в Брюсселі, на що європейці заявили, що зараз не час на гастролі таких хорових колективів. Спершу реформи - потім гроші і візити.

Якщо в публічній площині українська влада намагається говорити про те, що визнає необхідність реформ, то її заяви в площині непублічній суттієво різняться.

Наприклад, як стало мені відомо, під час учорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Словаччини, який чітко заявив, що ЄС очікує від України негайних докорінних реформ, Президент Порошенко ніби парирував, що за останні півроку зробив більше, ніж можливо, а подальші зміни вже можуть зашкодити.

Також дуже виразним видався мені оприлюдений ЗМІ епізод листування директора політичного департамента МЗС Макеєва у твітері, коли на репліку якогось брюссельського журналіста про те, що серед європейських дипломатів наростає втома від України, український дипломат запросив усіх втомлених відпочити в Донецькому аеропорті. Спілкування у стилі "сам дурак", схоже, є небезпечним вірусом, який українська влада підхопила чи то від попередників, чи то від росіян.

Натомість ми сьогодні дискутували з одним витонченим шанувальником французської історії, який розповів, як дворянство Франції не почуло заклики королів Людовіка 15 і Людовіка 16 про необхідність служити країні і платити їй податки. Так от, коли пізніше французьких священнослужителів та дворянство виловлювали по всіх усюдах і виковирювали з усіх щілин, в яких вони ховалися від революції, у них цікавилися - у Вас дійсно блакитна кров?

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини