MENU

Незвичайні скульптури світу. ФОТО

17290 0

Подорожуючи планетою ми хочемо бачити щось нове і незвичайне. У світі багато неймовірних місць, однак деякі з них варто неодмінно відвідати. Пропонуємо туристам побачити на власні очі незвичайні скульптури, які розсипані, мов перли, по всій Землі.

Мустанги Лас-Колинаса у місті Ірвінг (Техас, США)

Це одна із найбільших скульптурних груп коней у світі. Вона символізує динаміку і розкутий дух, які були притаманні Техасу в період його освоєння.

Розкриття (Expansion), Нью-Йорк, США 

 

Автор так коментує цю скульптуру: “З моменту нашого народження світ пропонує нам готову оболонку, в яку ми повинні вписатися: номер соціального страхування, стать, расу, професію. Я подумала: що ж ми є насправді - ця зовнішня оболонка, в якій ми живемо, або те, що під нею, всередині кожного з нас? Чи дізнаємося ми про себе, якщо вийдемо за межі нашого тіла?"

Пам'ятник невідомому перехожому, Вроцлав, Польша

Скульптура символізує придушення особистості в часи комунізму й антикомуністичну підпільну діяльність поляків у 1980-х роках.

Лосось, Портланд, США

Портланд - це велике портове місто, а ця рибка приваблює відвідувачів в одному з його найвідоміших ресторанів.

Люди біля річки, Сінгапур

Автор цієї композиції, Чонг Фах Чонг (Chong Fah Cheong), відомий великою кількістю скульптур, що зображують людей, які живуть і працюють на березі річки Сінгапур.

Взуття на березі Дунаю, Будапешт, Угорщина

Скульптура увічнила пам'ять євреїв, убитих фашистами у Будапешті під час Другої світової війни. Їм наказали зняти взуття і розстріляли біля води. Тіла жертв впали в річку і були віднесені течією. Як нагадування про трагедію залишилася тільки взуття.

Скульптура "Ні насильству" (також відома як "Зав'язаний вузлом пістолет"), Нью-Йорк, США

Була створена шведським художником Карлом Фредріком Рейтерсвордом (Carl Fredrik Reuterswärd) в кінці 1980 року в пам'ять про вбивство Джона Леннона, який був другом скульптора.

 

Вирватися з пут (Break through from your mold), Філадельфія, США

Ця композиція символізує прагнення до безсмертя. 4 фігури - це одина й та ж сама людина, яка поступово пробуджується від сну, скидає окови і виривається назустріч вічному життю.

Чорна примара (Juodasis Vaiduoklis), Клайпеда, Литва

Згідно з легендою, в 1595 році один з охоронців замку Клайпеди побачив привида, який попередив охоронця, що місту потрібно збільшити запаси зерна і деревини. Сказавши це, дух випарувався. Вважається, що якщо подружитися з надприродною істотою, це принесе багатство і успіх.

Мандрівники (Les voyageurs), Марсель, Франция

Серія скульптур француза Бруно Каталано (Bruno Catalano) була встановлена в порту Марселя в 2013 році. У кожної фігурі відсутня значна частина тіла. Залишається тільки здогадуватися про причини такої порожнечі: це тому, що цим людям чогось не вистачає, або просто вони залишили десь частину своєї душі під час подорожей?

Меморіал Нельсона Мандели, Південна Африка

Композиція була встановлена на честь 50-ї річниці арешту борця за права людини в період існування апартеїду. Пам'ятник споруджений там, де заарештували Манделу, і складається з 50 сталевих колон, що символізували тюремні ґрати, за якими 8-го президента ПАР тримали протягом 27 років.

"De Vaartkapoen", Брюссель, Бельгія

Створена в 1985 році, ця жартівлива статуя показує поліцейського, який спіткнувся через зловмисника, який переховувався в каналізаційному люку.

Перегін худоби, Даллас, США

 

Маман (гігантський павук), Лондон, Великобританія

 

Бронзова скульптура гігантського павука знаходиться в галереї сучасного мистецтва Тейт Модерн.

Гіпопотами, Тайбей, Тайвань

Тонуча будівля Державної бібліотеки, Мельбурн, Австралія

Парк ігуан, Амстердам, Нідерланди

Спостерігач, Братислава, Словаччина 

Англійською мовою ця скульптура називається "Робітник", однак її назву зі словацької перекладають як "Спостерігач". Цей бронзовий сантехнік спостерігає за перехожими прямо із каналізаційного люка. Туристи вірять, що якщо потерти руку скульптури, то всі бажання здійсняться.

Епізод Першої світової війни з фігурами солдатів в повний зріст, Еджеабат, Туреччина

В роки Першої світової війни на території району йшли сухопутні битви Дарданельскої операції.

Висить людина, Прага, Чехія

Як ви гадаєте, кого зображає ця скульптура? Як не дивно, це засновник психоаналізу Зігмунд Фрейд. Скульптор Давид Черни (David Černý) створив цей твір у відповідь на питання про те, яку роль інтелектуали будуть грати в новому тисячолітті. За словами автора, засновник психоаналізу, - це втілення інтелектуала 20-го століття.

Келпі, Гренгмунг (Grangemouth), Великобританія

Келпі в шотландській міфології - ворожий людям водяний дух, що живе в багатьох річках, озерах. Він постає у вигляді коня, що пасеться біля води, однак може перетворюватися у морськогу ящірку, і тому його часто асоціюють з лохнеським чудовиськом.

Свині перед торговим центром Rundle Mall, Аделаїда, Австралія

Свинок звуть Олівер, Августа, Гораціо і Трюфель.

Невідомий чиновник, Рейк'явік, Ісландія

 

Мабуть, єдина статуя в світі, присвячена безликій бюрократичній роботі.

 

Хедінгтонська акула, Оксфорд, Англія

Створена скульптором Джоном Баклі акула викликала багато суперечок, коли вперше з'явилася на публіці. Оксфордська міська рада спробувала зняти її з будівлі з міркувань безпеки, а потім на тій підставі, що вона не давала дозвілу на планувальні роботи для встановлення статуї акули. Було запропоновано перемістити її в місцевий басейн, але велика кількість місцевих жителів підтримала ідею залишити акулу на будівлі. До речі, сенс скульптури набагато глибше, ніж може здатися на перший погляд: вона була встановлена до 41-ї річниці падіння атомної бомби на Нагасакі.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини