MENU

СБУ затримала у Києві терористку, яка планувала підірвати бомбу на Майдані. ФОТО, ВІДЕО

7698 15

Шановні друзі,

Співробітники контррозвідки СБУ зірвали спробу вчинити теракт у центрі Києва, який міг призвести до масових жертв.

У ході спецоперації контррозвідки було затримано диверсантку, яка за завданням іноземної спецслужби доставила з Луганська в Київ потужний вибуховий пристрій та мала залишити його в обумовленому місці. Її російськими кураторами було обрано для теракту Майдан Незалежності.

Тридцятирічна мешканка Луганщини потрапила в поле зору контррозвідки близько 3-х тижнів тому, як зв'язок співробітника російської військової розвідки – співробітника ГРУ ГШ МО РФ з позивним «Костянтин», який безпосередньо проводив її підготовку та керував кожною її дією. Для реалізації злочину диверсантка 17 грудня рейсовим автобусом прибула з Луганська до Києва.

Саморобний вибуховий пристрій був замаскований під жіночу сумку. Виконуючи інструкції «Костянтина», зловмисниця постійно змінювала телефони та сім-карти. В обумовлений час луганчанка спробувала залишити валізку в указаному місці – саме у цей момент її затримала контррозвідка.

У сумці знаходився дистанційно керований вибуховий пристрій з вшитими зсередини металевими елементами для посилення уражаючого ефекту, а також спеціальний механізм, який приводив бомбу у дію при відкритті сумки. Вибухова потужність вилученого та знешкодженого піротехніками пристрою відповідала 3 кг тротилового еквіваленту.

Кожух, яким накрили вибуховий пристрій для знешкодження у дворі СБУ і який витримує 5 кг. тротилу, буквально порвало на шматки!

Розпочато кримінальне провадження за с.258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), затримана визнала свою провину, тривають невідкладні слідчі дії. Сьогодні районний суд м. Києва прийме рішення щодо запобіжного заходу затриманій.

Голова СБУ доповів Президенту України та поінформував Секретаря РНБОУ. Служба безпеки координує свої дії з іншими правоохоронними органами.

Цей надзвичайний випадок – цинічний замах на життя киян та гостей столиці, шокував навіть досвідчених контррозвідників. Служба безпеки робить і буде робити усе можливе, аби забезпечити мир і спокій громадян під час новорічних свят. Однак закликаємо усіх бути обачними і пильними під час проведення масових заходів.

Markian Lubkivskyi


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини