MENU

«Зомбі» вимагають збільшення російського контенту на українських каналах. ФОТО

2472 0

У понеділок, 22 грудня, активісти Громадянського руху «Відсіч», волонтери та небайдужі громадяни прийшли до Президента України Петра Порошенка, щоб нагадати йому про дану ним обіцянку: на зустрічі з ініціаторами Євромайдану Глава держави особисто пообіцяв заборонити на державному рівні показ російських телесеріалів. Але жодних кроків у цьому напрямі досі не зроблено. Як свідчать результати моніторингу телеефіру, проведеного «Відсіччю», обсяги російського контенту на українських каналах проти вересня збільшилися на 11%.

Щоб наочно продемонструвати Президентові, на що російська телепродукція перетворює українських глядачів і до чого призводить зволікання з її забороною, активісти «пришкандибали» до АП в образі страхітливих зомбі та влаштували там театралізоване дійство. Зокрема вони спробували збудувати під Адміністрацією барикади, щоб показати, що нічим не гірші за «майданутых бендеровцев». Моторошними голосами вони волали «Охлобистин!», «Пореченков!», «Больше русских сериалов!» тощо.

Учасники акції впевнені, що російські фільми, серіали, передачі — це отрута уповільненої дії, яка вражає мозок українських громадян. За її допомогою Кремль поширює в Україні «російський світ», який потім приходять «захищати» російські окупанти. До того ж, Україна щороку платить за російський контент величезні гроші, фінансуючи таким чином агресора, замість того, щоб спрямовувати ці кошти на розвиток українського кіно.

Активісти звернулися до Президента з письмовою вимогою заборонити на час війни та окупації увесь російський теле-, кіно- та радіоконтент, зробивши винятки тільки для шедеврів кіномистецтва, які не містять російської пропаганди та в створенні яких не брали участі одіозні «культурні діячі», що відзначилися рашистськими заявами чи діями.

Нагадаємо, раніше «Відсіч» уже проводила акції проти засилля російських серіалів на українських телеекранах — під Держкіно, Національною радою з питань телебачення і радіомовлення та під офісом телеканалу «Інтер».

 

ВІДСІЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини