MENU

У Гітлера - Йозеф Геббельс, у Путлера - Дмитро Кисельов. ФОТО

5217 0

Не лише в Україні, а й у всьому світі Владімір Путін, який анексував Крим і розв’язав війну на Донбасі, нині має прізвисько Путлер. Не обмежуючись військовим протистоянням, він веде широкомасштабну інформаційну війну. Рупором Гітлера свого часу був Йозеф Геббельс, а у Путлера на цю роль призначено керівника інформагенції «Росія сьогодні» Дмитра Кисельова. Розповідати про цього брехуна бридко, але треба, бо наших ворогів слід знати в обличчя.

Нещодавно у соціальній мережі з’явилося досить несподіване фото, яке розшукав Twitter-користувач «Львівський вар'ят» і виклав на своїй сторінці. За його словами, скандальний російський журналіст Дмитро Кисельов колись працював в Україні на телеканалі ICTV. На фото того часу ми бачимо Кисельова, який з ніг до голови одягнений в українську символіку. Знаючи цього «рупора Кремля» як відвертого українофоба, дехто навіть сумнівається, що це він зображеній на світлині.

Нині Дмитро Кисельов - один із стовпів російської пропаганди працює ведучим програми «Вести недели» на телеканалі «Россия». Там «недороблений учень Геббельса» і «пропагандон» за версією сайту Луркомор’я, а також «путіносос» за версією ведучого  Геннадія Балашова щотижнево виливає відра брудних помиїв на Україну і українців. Особливу озлобленість викликає у Кисельова їхні прагнення до євроінтеграції. Тому його передачі останнім часом стали схожими на криваві фентезі, а події в Україні ілюструються вибухами, пожежами, акціями насильства. Чого лише варті поширювані Кисельовим вигадки про «розп’ятих хлопчиків», «Боїнг», начебто збитий українським штурмовиком, про наділення учасників АТО «двома рабами й ділянкою землі»…

Обурення світової спільноти викликало його твердження, що Росія — єдина країна, яка «здатна перетворити США на радіоактивний попіл».

Кремль шанує і щедро обдаровує своїх злісних «лицарів» інформаційної війни і постійно збільшує витрати на своїх головних пропагандистів. Так у бюджеті РФ на 2015 рік передбачено зростання в 2,5 рази субсидій міжнародній інформаційній агенції (МІА) «Росія сьогодні», генеральним директором якої є Дмитро Кисельов. Мабуть саме за фантастичне висвітлення подій в Україні Путін нагородив його орденом «За заслуги перед Вітчизною". Водночас патріарх Кирило нагородив послідовника Геббельса «за ревні труди на благо Вітчизни» орденом преподобного Сергія Радонезького II ступеня.

Російська Громадська колегія зі скарг на пресу ще на початку року визнала Дмитра Кисельова брехуном №1. Експерти викрили одіозного телеведучого в необ'єктивності, тенденційності й порушенні журналістської етики. На їхню думку, підготовлені Кисельовим сюжети про Україну «мають чіткі ознаки пропаганди». У липні 2014 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Дмитра Кисельова за статтею «фінансування тероризму, сприяння терористичної діяльності». Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Кисельов фінансує сепаратизм на Східній Україні через Міжнародний інститут преси, який очолює російський журналіст. Сам же Кисельов вважає звинувачення проти себе «продовженням фантазій нациків».

Подібним чином реагував він і на внесення його імені до списку санкцій Євросоюзу, назвавши їх «наступом на свободу слова».

 За постійну брехню у Кисельова відібрали державну нагороду Литви, присвоєну йому ще 20 років тому. За словами президент Республіки Литва Даля Грібаускайте, це рішення зумовлене активними діями Кисельова в інформаційні війні не лише проти України, але і проти всього світу.

Багатьом запам’ятався телесюжет з Києва 8 грудня 2013. Тоді під час прямого включення з Майдану Незалежності журналіст «1+1» Віталій Седюк увірвався в кадр і, простягаючи бутафорську статуетку Оскара журналісту каналу «Россия 24», сказав: «Передайте «Оскар» телеканалу «Россия»» і Дмитру Кисельову за брехню і ахінею про Євромайдан!». Дещо пізніше активісти столичного Євромайдану подарували Кисельову шавку.

 Нині Кремль посилює тиск на незалежні ЗМІ. Про це свідчить заборона «Голосу Америки», бойкот телеканалу «Дождь», утиски працівників мистецтва. Путін продовжує ганебну традицію посягань на право росіян писати і говорити вільно. У відкритому листі за підписом 51 російського письменника різко засуджується  обмеження конституційних прав росіян, «насамперед, обмеження свободи слова та права на поширення й отримання інформації». На думку підписантів, все це нагадує сталінську добу.

А Кисельов, як і завжди, продовжує таврувати «бандерівську хунту в Києві», «розбещену сексуалізмом Європу» та «агресивну Америку». Водночас у мережі він уже побив усі рекорди за кількістю присвячених йому карикатур та фотожаб. А студія «95 Квартал» зняла у вигляді пародії на голлівудську комедію «Брехун, брехун» ролик про Дмитра Кисельова. Там у його ролі виступає популярний актор, колишній кавевешник на прізвисько «Лисий» Євген Кошевий. 

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини