MENU

Атмосфера свята без живої ялинки. Поради та ідеї. ФОТО

3603 1

Ялинка – це обов’язковий атрибут новорічних та різдвяних свят, без якого просто неможливо уявити кожну оселю в ці дні. Всім здається, що ялинка повинна бути саме живою, щоб яскравіше передавати атмосферу свята. Проте за живою ялинкою потрібно догляду більше, ніж за штучною. Тим паче довго вона стояти не буде і через деякий час почне осипатися, що також не буде приємно.

Тому купувати штучну ялинку набагато вигідніше: вона й стоїть стільки часу, скільки хочете (тобто, новорічні свята можуть тривати хоч цілий рік), й купувати щоразу нову не потрібно. А створити святкову атмосферу вдома можна і зі штучною ялинкою.

По-перше, це різдвяний запах. Для когось це – запах ванілі, для когось – мандаринок, для інших – кориця. Створіть такий аромат вдома за допомогою освіжувачів повітря чи ароматичних свічок. До речі, мандаринки пахнуть сильно саме тоді, коли ви їх чистите.

Різдвяні свята завжди супроводжуються музикою та піснями. Підберіть собі список композицій, які будете прослуховувати на святах. Це можуть бути як і народні українські колядки, щедрівки, так і закордонні всіма знані пісні. Головне, щоб ви повністю могли поринути у святкову атмосферу.

Також будь-яке чудове свято потребує тепла та затишку. Це стосується не тільки стосунків між людьми, що будуть святкувати разом, а й температури в приміщенні. Слідкуйте, щоб вдома не було дуже холодно або занадто "гаряче".

Жива ялинка, звичайно, є символом різдвяних свят, і без неї нікуди подітися, але штучну ялинку багато хто вважає більш вигіднішою та більш практичною. Проте ще залишилися ті романтики та шанувальники традицій, що не проміняли практичність на справжнє свято. Проте є й ті, що й навіть без штучної ялинки, можуть створити святкову атмосферу. Хоча сказати, що вони святкують зовсім без ялинок також не можна.

Правда, оригінальним рішенням є створення ялинки із підручних засобів. В Інтернеті можна знайти повітряні ялинки (до прозорих ниток або лісочок прив’язують святкові кульки, нитки беруть різних довжин, щоб, підвісивши їх, отримати ялинку), також можна із дерев’яних паличок різних розмірів на стіні створити так звану композицію у вигляді ялинки, її можна прикрасити гірляндами та легкими новорічними кульками, тобто все приклеїти. Для тих, хто дуже любить читати й уже створив власну бібліотеку, для якої навіть відведено цілий стелаж, можна поекспериментувати й викласти у формі ялинки свої книги. Їх також можна прикрасити.

Загалом ідей створити різдвяну атмосферу вдома багато. Головне – не дуже чіплятися саме за живу ялинку, адже й без неї ви зможете чудово відсвяткувати.

Веселих свят!

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини