MENU

Особливості новорічного столу 2015

2679 2

На новорічному столі традиція – «Олів’є». Також це свято асоціюється із мандаринами. Але завжди хочеться чогось нового та оригінального. Отже, якими стравами можна урізноманітнити святковий новорічний стіл?

По-перше, потрібно врахувати що 2015 рік – рік Синьої Дерев’яної Кози. Ця тварина є рослиноїдна й не дуже полюбляє м’ясо. Звичайно не потрібно відмовлятися зовсім від м’яса. Нехай це буде кролик чи курка, також можна рибу. Головне, щоб м’ясо було ніжним та легким. Можна зробити смачну запіканку із м’яса, картоплі та сиру. Нескладна ця страва і в приготуванні та й недорого обійдеться. Можна запекти рибу під сиром. Ріжемо білу рибу на великі шматки, викладаємо на деко, зверху сіль, перець та кружечки свіжих помідорів, сіточка з кетчупу і потерти зверху сир. Запікати до готовності. І тільки перед подачею прикрасити зеленню.

По-друге, це – салати. Звичайно, всіма улюблений  «Олів’є». Але можна урізноманітнити святковий стіл салатами із овочів. Наприклад, «Підкова». До речі, він може замінити «Олів’є». Вам потрібно буде авокадо, твердий сир, крабові палички, майонез, яйця, декілька ложок ікри (бажано червоної). Салат викладається шарами: спочатку зварені яйця, майонез, крабові палички, знову шар майонез, подрібнене на кубики авокадо та ікра, зверху потертий сир. Можна також на ньому написати побажання на наступний рік. Також можна приготувати салат із курячого філе, апельсинів та огірків. Рецепт простий, але подача дуже красива: апельсини розрізаємо на дві частини, подрібнюємо кубиками м’якоть цитрусового, філе, свіжі огірки, змішуємо все, кладемо в пусті половики апельсина, зверху прикрашаємо зеленню.

По-третє, з чого починається будь-яке святкування? Дійсно, із закусок. Можна приготувати сирну закуску на чіпсах. Для цього потрібні маслини, чіпси, помідори, твердий сир, часник, зелень, майонез. Для начинки ріжемо кубиками всі продукти, окрім чіпсів, сир натираємо на тертку, змішуємо все, додаємо зелень, майонез, подрібнений часник. Все викладається на чіпси і подається. Можна прикрасити зеленню та маслинами.

По-четверте, який новорічний стіл без солодощів? Тому ось цікавий рецепт домашнього лимонного морозива. Потрібні лимон, ваніль, жирні вершки, банка згущеного молока. Все це збити та перемішати. Морозиво кладеться в морозильну камеру. Кожну годину його потрібно змішувати ложкою або міксером. Подати можете із фруктами та ягодами або обрати інший варіант до смаку. Можна також приготувати звичайні десерти, але надати їм форми кози. Це буде цікаво. І такий десерт просто-таки повинен бути смачним.

По-п’яте, напої. Коза, як символ 2015 року, − тварина спокійна та домашня, тому гучні вечірки та надмірно «веселі» святкування не дуже їй до душі. Але від келиха шампанського відмовлятися не варто. Щоб урізноманітнити, можна до свого келиха додати кілька шматочків фруктів. Також Козу (та й себе за одно) можна порадувати мохіто. Або ж приготувати глінтвейн.

Веселих свят!

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини