MENU

Народний Фронт смачно плюнув в обличчя своїх виборців?

4468 2

«Олигархи сегодня контролируют СМИ, значительную часть украинского политикума и так же хотят в следующем парламенте получить свое представительство для того, чтобы защищать свой бизнес - и не только защищать, но и в дальнейшем получать (прибыль. - Ред.) от страны».

Колись на ефірі в Шустера Яценюк отак звинувачував якихось абстрактних політиків і так само абстрактних олігархів у злочинній змові. Але вчора стало очевидно, що Арсеній Петрович, насправді, займався самобичуванням, а прізвища не називав через свою вроджену скромність.

Такого камінг аута, як вчора під час голосування за закон Ляшка про зміну кворуму під час зборів акціонерів, я, якщо чесно, вже й не пригадаю. 

Народний Фронт неприкрито і ганебно прогнувся під Коломойського, який вже не один рік доїть Укрнафту. З 82 депутатів за закон проголосували тільки 13 чоловік. Мене, втім, цікавлять наслідки цього голосування для політичної сили Яценюка. А вони, безумовно, мусять бути катастрофічними. Бо пробачати людині, яка вже десять років клянеться у кровній ненависті до олігархату і за кожної ліпшої нагоди обіцяє безжально розправитись з ними, - не можна. Інакше, говорити про формування політичної нації просто непристойно.

Народний Фронт смачно і привселюдно плюнув в обличчя своїх виборців. Далі мають прийняти рішення українці: або терпеливо витерти плювок і знову зробити вигляд, що нічого не відбулось, купившись на чевгову дозу популістської каші, або на наступних виборах, які я впевнений будуть значно раніше, аніж за чотири роки, своїм голосом заштовхати команду прем'єра на політичний смітник.

Дуже б хотілось, щоб українці проявили далекоглядність і не забули до виборів про цю історію. Шедервом тролінгу і красивим ходом були б, щонайменше, рекламні щити в містах, що віддали найбільше голосів за НФ, з інформацією про це ганебне голосування. Оплатити їх міг би Опозиційний блок, як опоненти і фракція, що дала навіть більше голосів за цей антиолігархічний закон. Тут два в одному: удар по конкуренту і іміджевий плюс.

Також важливо почути думку людей, які все-таки голосували за документ. Андрій Парубій зі своєю групою і ще кілька людей пішли проти течії, проявивши позицію. Те саме щодо людей в уряді. Поки що Arsen Avakov не написав про це в Фейсбуці, а люди ж асоціюють його саме з Фронтом. Він повинен розуміти, що мовчання у цьому випадку може поховати його за компанію з Яценюком під уламками НФ. Принаймні, так мало б відбутись, якщо люди хочуть змін і готові брати відповідальність за майбутнє своєї країни.

Ну і просто було б в кайф пофоткати такі жирні щити від Оппо у Львові. Я б аплодував стоячи.

Левко СТЕК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини