MENU

Заява МЗС України щодо терористичного акту в Донецьку

1806 0

Заява МЗС України щодо терористичного акту в Донецьку

У Берлінській заяві від 21 січня 2015 року міністри закордонних справ України, ФРН, Франції та Росії закликали до негайного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування згідно з додатком до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Попри озвучені заклики, на сході України продовжують гинути люди. Найбільше занепокоєння викликає зростаюча кількість мирних мешканців, які гинуть від артилерійських обстрілів з боку бойовиків. 22 січня цей скорботний список громадян України, які стали жертвами цинічних терористичних атак, у т.ч. поблизу Волновахи, знову було поповнено новими іменами внаслідок обстрілу тролейбуса в Донецьку.

Інформація про кількість людських жертв цієї трагічної події наразі уточнюється, проте тенденція до зростання випадків обстрілу громадського транспорту з мирними пасажирами не може не викликати глибокої стурбованості. Чітко зрозуміле одне – без активних наступальних дій незаконних збройних формувань, без підтримки їх з боку Російської Федерації, у т.ч. шляхом надання важкого озброєння, в Україні не гинули б мирні люди.

Україна глибоко сумує за кожним загиблим і висловлює щирі співчуття їхнім рідним та близьким. Зі свого боку ми робимо все можливе для уникнення подальших жертв серед громадян України. Кожне людське життя є безцінним. Має бути проведене негайне об’єктивне розслідування цього злочину, а винні у ньому повинні понести заслужене покарання.

Україна, відзначаючи взяте на себе російською стороною у Берлінській заяві від 21 січня чергове зобов’язання забезпечити дотримання лінії розмежування, закликає до повного і невідкладного виконання усіх положень Мінських документів від 5 та 19 вересня.

Артилерія повинна замовчати і режим припинення вогню має бути відновлено.

Бойовики, російські регулярні підрозділи і важка воєнна техніка повинні залишити територію України.

Контроль України над державним кордоном має бути відновлено.

Лише ці кроки повернуть мир і безпеку на Донбас, дозволять провести всебічне та неупереджене розслідування всіх смертей та зберегти людські життя.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини