MENU

Ренесанс ненависті на Донбасі, як інструмент політики Росії

1648 2

Сьогодні в Донецьку було вбито багато людей, які пересувалися в громадському транспорті. Простий аналіз доводить, що мінометний обстріл не міг вестися з території контрольованої українськими військовими.

Терористи будуть обґрунтовувати це диверсійними групами, або мобільними мінометними установками, які використовуються українцями. Та зрозуміло, що лупити мінометами з контрольованої бойовиками території, ВСУ просто не могли. Можна було придумати історію з ДРГ, яка влучила в транспорт з РПГ. Та заява про мінометний обстріл від бойовиків вже пролунала. Та нас цікавить основна причина того, чому Росія обстрілює прифронтові міста, окрім Донецька активно руйнується Горлівка.

А відповідь у тому, що останнім часом багато людей на Донбасі перейшли у стан, в якому бажають лише миру. Ейфорія референдумів, «Новоросії» та «своєї» республіки явно пройшла. Донеччани вже нічого не хочуть, окрім мирного життя. А кількість чоловіків, що бажають воювати за ДНР і ЛНР стрімко впала. Такий стан явно не влаштовує керівництво РФ. Адже спад протесного настрою і ворожості до України ускладнює Росії життя у тому, що вона:


1. Вимушена заводити все більше своїх військ, що перетворює Москву в активну сторону конфлікту не лише в очах українців, але і усього світу. Це не дає Росії зайняти позицію незалежного арбітру. А це означає, що будь-які її пропозиції щодо врегулювання конфлікту, виглядають виключно як суб’єктивні і насильницькі. Тому, введення Донбаської напівдержавної пухлини в українське конституційне поле шляхом міжнародних домовленостей, якого вона так бажає, стає неможливим. А українська влада може обґрунтовувати світу, чому не можна слухати вимоги РФ. До прикладу, організовувати зустріч в Астані з повісткою Росії.

 

2. Не дозволяє їй розвернути «громадянську війну» в Україні. Росія роздмухуючи конфлікт весною, розраховувала на його подальше розпалення без активного втручання російських спеціалістів. Та такий сценарій, у вигляді «Новоросії», не пройшов майже по всій Україні. А зараз може повністю заглухнути в «ДНР» і «ЛНР».

Не варто забувати і про бажання дискредитації українського війська, яка потрібна Росії не лише для впливу на жителів окупованого Донбасу. Москва постарається максимально вплинути і на громадян Україні, що знаходять під української владою. Багато людей на Сході вже ідентифікують українські війська не кращих за бойовиків, звинувачуючи їх у масових вбивствах. Такі дії можуть ускладнити об’єднання українців для захисту держави. А може і вплинути на мобілізацію, протест проти якої активно розкачують кремлівські боти

Отже, Росії нагально потрібен злий Донбас, який ненавидить Україну та готовий проти неї воювати. А також дискредитована українська армія, аби не мати перепон у досягненні поставлених цілей у конфлікті. І робиться це цинічним шляхом, коли ціль виправдовує усі засоби.

Валентин КРАСНОПЬОРОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини