MENU

«Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину» - лист Надії Савченко до ПАРЄ

1389 3

Народний депутат від фракції «Батьківщина», член делегації Парламентської асамблеї Ради Європи Надія Савченко звернулася до делегатів ПАРЄ з приводу свого утримання.
 
«Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, та свободу і благополуччя моєї землі», - заявила українська льотчиця в листі, який оприлюднив адвокат Марк Фейгін.
 
Вона також нагадала про обставини свого затримання проросійськими сепаратистами і незаконне утримання в російських в’язницях.
 
«17 червня я була взята в полон проросійськими сепаратистами, в подальшому вони передали мене російським спецслужбам. Я була викрадена з території України, незаконно вивезена в Росію і незаконно утримуюся в російських в’язницях», - написала делегатам ПАРЄ Надія Савченко, яка голодує вже 45-й день.
 
Нагадаємо, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер звернулася до спікера російської Державної Думи з проханням допомоги в забезпеченні термінового звільнення народного депутата «Батьківщини», члена делегації в ПАРЄ Надії Савченко для того, щоб вона могла взяти участь у відкритті сесії Асамблеї, яке відбудеться сьогодні.
 
 
Наводимо повний текст листа Надії Савченко.
 
 
В Парламентську асамблею Ради Європи
 
 
Шановні делегати!
 
17 червня я була взята в полон проросійськими сепаратистами, в подальшому вони передали мене російським спецслужбам, я була викрадена з території України, незаконно вивезена в Росію і незаконно утримуюся в російських в’язницях.
 
Мене звинуватили в злочинах, яких я ніколи не скоювала, і, не дивлячись на те, що російському слідству буди надані докази моєї повної невинності, мене все одно продовжують утримувати як заручника.
 
Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, та свободу і благополуччя моєї землі.
 
Закон в моїй справі являють адвокати М. Фейгін, М. Полозов, І. Новиков, які разом зі мною  протистоять безчинству російського слідства і суду.
 
 
Надія Савченко, 19.01. 2015.
 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини