MENU

Вперше в проекті резолюції ПАРЄ чітко сказано, що Росія є країною-агресором

3381 4

Робота над проектами Резолюцій ПАРЄ щодо гуманітарної катастрофи в Україні та щодо повноважень делегації Російської Федерації чітко зазначила, що настрої в Парламентській асамблеї змінилися. Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина», заступник голови Постійної делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв.
 
«Вперше в проекті резолюції ПАРЄ чітко заявляється, що Росія є країною-агресором, яка ввела в Україну свої війська та підтримує незаконні збройні формування на Донбасі та в Криму. Вперше в документах зазначена необхідність виконання найважливіших пунктів Мінської угоди», - розповів Соболєв.
 
За його пропозицією до документів включені 3 поправки: «Про негайне виведення російських військ з території України і припинення фінансування і постачання зброї незаконним формуванням на сході України; про негайне встановлення контролю України над усім кордоном з Російською Федерацією; про негайне повернення усіх військовополонених та незаконно затриманих осіб, які утримуються Росією та її поплічниками».
 
Крім того, Соболєв підкреслив, що рішення із ключового питання – продовження санкцій проти делегації Російської Федерації – буде ухвалюватися в залі ПАРЄ тільки завтра.
 
Депутат від фракції «Батьківщина» запропонував три варіанти рішень з цього питання.
 
«Перший - найжорсткіший – позбавлення всієї делегації РФ права брати участь у засіданнях Парламентської асамблеї. Другий – позбавлення права голосу і участі у керівних органах. Третій – позбавити російську делегацію прав на один рік, а після того, якщо ситуація лише погіршуватиметься – зупинити членство Росії в усіх інших органах Ради Європи», - повідомив він.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини