MENU

Обзор блогосферы от UAINFO. 27 января 2015

1528 0

Дорогие читатели, вашему вниманию предлагаем самое интересное из мира блогосферы за 27 января.

Доказательства вины «ДНР» в обстреле Мариуполя. ФОТО, ВИДЕО

Я житель Мариуполя. Я за объективность. И если есть сомнения в чем-то, привык проверять это самостоятельно. Из всех имеющихся на сегодня данных, можно сделать вывод что по Восточному району Мариуполя 24 января 2015 стреляли с восточного направления. Возможно и с северо-восточного.

Бойовик розповів, що «армія ЛНР» це штрафбат для російських кримінальних злочинців. ВІДЕО

У неділю, 25 січня, поблизу населеного пункту Санжарівка українські військові взяли у полон механіка-водія танка, громадянина Російської Федерації Г., мешканця Краснодарського краю (Республіка Адигея). Як повідомив бойовик, він, маючи три судимості, був затриманий працівниками МВС РФ у м. Ростов-на-Дону на місці чергового злочину (викрадання автомобіля). Замість відсидки чергового тюремного строку начальник поліції м. Ростова-на-Дону запропонував крадієві на місяць відправитись на схід України захищати «руський мир». Після чого з даного громадянина знімались всі обвинувачення та закривалась карна справа.

Верховна Рада визнала Росію країною-агресором. ВІДЕО

Український парламент проголосував за заяву, яка визнає Російську федерацію країною-агресором. За постанову з реєстраційним номером 1854 про заяву Верховної Ради України проголосувала більшість народних депутатів - 271. Звернення адресується до міжнародної спільноти, а саме Організації об'єднаних націй, Європейському парламенту, Парламентській асамблеї Ради Європи, Парламентській асамблеї НАТО, Парламентській асамблеї ГУАМ, національним парламентам держав світу.

Дело Савченко: в чем смысл?

В случае с Савченко оказалось еще, что она и к смерти журналистов непричастна. Что, в общем, конечно, ничего не меняет – солдаты мало разбирают, кого убивают. Особенно когда противник формы не носит и опознавательных знаков для невоенных не имеет. И начинается странная судебная бодяга, имеющая две совершенно самоочевидные цели. Первая – добавить негатива к образу-репутации РФ – страны и народа – в глазах остального мира. Вторая – создать для Украины народного героя масштаба, минимум, Зои Космодемьянской, а пожалуй, и  много бОльшего: сделать человека-легенду, по которому будут строить жизнь многие поколения.

Почему Россия не очень годится на роль жертвы

Быстрая фашизация России (нетерпимость к инородцам, демократии, чувство своей национальной исключительности) в принципе не вызывает удивления. Мы имеем тут дело с отложенной реакцией на распад империи. Распад этот застал Россию врасплох в начале 1990-х, но наступивший затем период устойчивого роста благосостояния задержал и смягчил реакцию на гибель империи. Рост потребления (как это часто бывает) привел к своего рода эффекту анестезии, утраты чувствительности, и к индифферентности. Когда же рост потребления прекратился, началась предсказуемая фашизация общества.

Валютні операції НБУ призводять до зниження цінності гривні – експерти

Станом на початок 2015 року золотовалютні резерви досягли критичної для країни за останнє десятиріччя межі й на 1 січня становили $7 млрд 533 млн. При цьому валюти як важелю для оперативного реагування на ситуацію на грошово-фінансовому ринку немає. Кількісні показники цих резервів мають такий вигляд: близько 80 % – у цінних паперах, 12 % – у золоті та 8% – у валюті й депозитах. «При фактичній відсутності валюти НБУ витрачає золото, а не продає цінні папери. Очевидно, це відбувається тому, що такі папери або не мають достатньої ліквідності, або не можуть бути продані за номінальною вартістю», – йдеться в дослідженні.

Вперше в проекті резолюції ПАРЄ чітко сказано, що Росія є країною-агресором

Робота над проектами Резолюцій ПАРЄ щодо гуманітарної катастрофи в Україні та щодо повноважень делегації Російської Федерації чітко зазначила, що настрої в Парламентській асамблеї змінилися. Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина», заступник голови Постійної делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв.«Вперше в проекті резолюції ПАРЄ чітко заявляється, що Росія є країною-агресором, яка ввела в Україну свої війська та підтримує незаконні збройні формування на Донбасі та в Криму. Вперше в документах зазначена необхідність виконання найважливіших пунктів Мінської угоди», - розповів Соболєв.

Сегодняшнее голосование Верховной Рады Украины за заявление, которое определяет Россию, как страну-агрессора в своем блоге комментирует Сергей Марченко. Вот и все. ВР приняла постанову, где определила РФ агрессором. Скоро наступит так ожидаемая многими, определенность. Или масштабная война с Россией, или Путин будет вынужден убраться. Гибридная война закончилась. Эта постанова значит, что мы больше не будем торговать с Россией и делать вид, что воюем не с ней, а с неким ополчением.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини