MENU

Моніторинговий комітет ПАРЄ схвалив жорстку резолюцію щодо Росії

2991 4

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи щойно абсолютною більшістю голосів підтримав пропозиції української делегації та її союзників щодо позбавлення всіх прав, включаючи право голосу, делегації Російської Федерації. Про це зі Страсбурга повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина», заступник голови Постійної делегації України в ПАРЄ Сергій Соболєв.
 
Він розповів, що вперше в проекті резолюції зазначаються чіткі пункти стосовно зупинення агресії проти інших країн, які має виконати Росія: 8 пунктів – стосовно України, 4 пункти – щодо Грузії та 3 – щодо Молдови (Придністров’я).
 
У частині, що стосується України, російську сторону, зокрема, зобов’язують: негайно передати під контроль українських прикордонників весь кордон з РФ; звільнити всіх незаконно утримуваних, військовополонених, заручників; негайно забезпечити ухвалення всіх рішень Росії для повернення Криму Україні; вивести російські війська, техніку, зброю з окупованих територій у Криму та на східному Донбасі; покарати найманців-громадян Росії, які воюють на боці терористичних організацій ЛНР та ДНР; виконати всі пункти мінських домовленостей.
 
За словами Соболєва, на виконання цих пунктів Росії відведуть час до квітня або червня, залежно від того, як проголосують члени ПАРЄ.
 
Фінальне голосування за проект резолюції очікується у найближчі кілька годин.
 
«Без виконання перелічених умов щодо агресії по відношенню до України, Грузії, Молдови Росія буде позбавлена всіх прав аж до виключення з ПАРЄ», - зазначив народний депутат від «Батьківщини».

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини