MENU

Київські парковки: як заробляти більше?

743 3

Київська міська рада затвердила Концепцію розвитку паркувального простору в столиці, яка протягом п’яти років передбачає збільшення місць для паркування автівок з 25 тис. до 125 тис. Відбуватиметься це на конкурсній основі за рахунок коштів інвестора.

«Публічний аудит» вітає таке рішення столичної влади, адже ще на початку жовтня минулого року аудитори громадської організації адресували київським чиновникам дослідження щодо діяльності «Київтранспарксервісу», де акцентували: у Києві має бути щонайменше 90 тис. паркувальних місць (за розпорядженням Київради 30.12. 2010 № 573/5385). Проте до сьогодні у фінансову та податкову звітності «Київтранспарксервісу» входили лише 17 тис. парко-місць (відповідно до розпорядження, виданого всього-на-всього через півроку, – 23.06.2011 № 242/5629).

Через таку ситуацію підприємство щодня втрачало 770 тис. грн, або більше 280 млн грн у рік. І, маючи всі можливості бути достатньо прибутковим, за 6 місяців минулого року заробило всього лише 24,4 млн грн, задекларувавши збиток у 1,5 млн грн. Тож, за висновком «Публічного аудиту», збільшення місць для паркування авто до 125 тис. цілком реальне і таку Концепцію можна реалізувати навіть швидше, ніж протягом п’яти років.

Крім того, «Публічний аудит» у своєму дослідженні акцентував ще на низці корупційних ризиків. За рекомендацією аудиторів, слід нарешті втілити давно анонсований перехід на безготівкові розрахунки за послуги паркування. «Для цього достатньо встановити відповідні термінали та запровадити альтернативні способи оплати – приміром, через інтернет. Також доцільно встановити відеоконтроль за кількістю припаркованого авто. Ці інвестиції матимуть безсумнівний економічний ефект для “Київтранспарксервісу”», – переконані в «Публічному аудиті».

Аналітики організації також зауважують про необхідність зваженого підходу до інвестування в сучасні паркінги, аби не забирати в «Київтранспарксервісу» можливі доходи. Приміром, «Паркінг-Київ», інвестор до будівництва паркінгу на вул. Академіка Палладіна, 23, отримає за час дії договору в 3,5 рази більше вкладених коштів – 13 687 млн грн надходжень до 3,9 млн грн інвестицій. Тобто, прибутковість проекту сягає понад 200 %.

Публічний аудит


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини