MENU

Військові медики Одеси врятували сотні поранених бійців. ФОТО

1311 4

Щодня до Одеського аеропорту літаками і гелікоптерами доставляють поранених у зоні АТО. Тут на них вже чекають бригади швидкої допомоги, які доправляють бійців до 41-го Центрального військового клінічного госпіталю департаменту охорони  здоров’я МО України. За даними на 14 серпня 2014 року військові медики з Одеси надали кваліфіковану допомогу більш як 1600 пораненим військовослужбовцям. За останній час ця цифра зросла у рази, хоч уточнені дані й не оприлюднені. 411-й військовий госпіталь є багатопрофільним лікувальним закладом Українських Збройних Сил.

Його більш як двохсотрічна історія пов’язана з іменами засновника військово-польової хірургії Миколи Пирогова, професора Володимира Філатова та інших знаменитих вчених.

Сьогодні в госпіталі працюють 250 лікарів і 500 медсестер. Серед медперсоналу 1 академік, 5 докторів наук, 10 кандидатів наук, 8 заслужених лікарів  України, 86 лікарів вищої категорії. В госпіталі діють 16 клінік, які об’єднують 46 лікувально-діагностичних відділень на 1100 ліжок. Він оснащений найсучаснішим обладнанням всесвітньо відомих фірм. Щороку в госпіталі проходять лікування близько 20 тис. хворих, проводиться понад 7 тис. операцій, більше половини з яких підвищеної складності.

Розповідає начмед госпіталю Юрій Сахно: «Реальність така, що поранені прибувають до нас щоденно. Адже наш госпіталь – провідний медичний заклад Міністерства оборони. Цими днями до нас поступило 84 чоловіка, більшість з яких це постраждалі від вогнепально-осколочних та кульових поранень. Пошкоджені головним чином кінцівки і голови. На даний момент в госпіталі зайнято 617 ліжок. Але при потребі ми можемо працювати двократним перевантаженням.

Із забезпеченням медичними препаратами ніяких проблем немає – ми забезпечені повністю. Нам допомагають  чимало спеціалізованих організацій – і харчуванням, і обладнанням. Це дуже  реальна допомога. А громадянам, які хочуть допомагати госпіталю, я б рекомендував  допомагати родичам поранених – ось кому вона сьогодні потрібна, зокрема і моральна. Розповів Юрій Сахно і про свій мобільний госпіталь, який діє у зоні АТО. За його словами, він також забезпечений усім необхідним. Бракує хіба що спеціального санітарно-медичного транспорту підвищеної прохідності, щоб у польових умовах можна було вивозити потерпілих. Там лікарсько-фельдшерський склад (більше ста чоловік!) працює інтенсивно. За час роботи вже надано допомогу більш як восьмистам потерпілим. Здебільшого це поранені на полі бою. Медики зі своїм завданням справляються з честю – коли треба, оперують на місці, після чого направляють поранених до стаціонарних шпиталів. Одна із таких мобільних медичних груп потрапила під обстріл. Вогнепальне осколочне поранення голови отримав медик майор Дубенко. Череп цілий, але через струс мозку  офіцера довелося госпіталізувати.

Одесити всіляко допомагають нашим бійцям у зоні АТО та пораненим, які лікуються у військовому шпиталі. Вони навіть провели благодійний марафон під девізом «Місто- герой - героям», під час якого було зібрано більш як півмільйона гривень. А ще благодійники передали шпиталю санітарний автомобіль, медичне обладнання, 20 кондиціонерів, 8 телевізорів, 15 холодильників, а також ліків більш ніж на 200 тисяч гривень.

Бажаючим надати моральну чи матеріальну підтримку пораненим бійцям, що нині перебувають у військовому шпиталі Одеси, повідомляю його координати. 411-й Центральний військовий клінічний госпіталь (в/ч А-0657) Пироговська вулиця, 2/2, Одеса, Одеська область, Україна, 65000. Контактні телефони: (048) 22-08-55, (048) 22-24-93.

Щоб не користуватися послугами волонтерів, серед яких вже є і чимало шахраїв, раджу надсилати перекази на сайт благодійного фонду «Підтримай армію України» тут. У переказі при бажанні можете зазначити, що це ваша допомога Центральному  військовому клінічному госпіталю. А ось і банківський рахунок фонду.

Отримувач: Благодійний фонд «Підтримай армію України»
ЕГРПОУ 39199337
р/с 26008052726737
ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», МФО 300711.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини