MENU

Бригинець ініціює повернення історичних назв званням та посадам військових

7195 7

 

Звернувся до Міністра оборони України із ініціативою повернути званням чи посадам воєнних історичні українські назви.

Припустимо, особливо значення протягом останнього року набуло слово «сотня» і «сотник». У перерахунку на сучасну армійську термінологію вони близькі до «рота» і «ротний», які фактично не несуть якогось особливого забарвлення на відміну від «батальйон» і «комбат». Таким чином, із поваги до історії, до Майдану, до Героїв Небесної Сотні і оборонців Майдану, які теж збиралися у сотні (що склали основу перших добровольчих батальйонів), можна було б замість слова «рота» використовувати «сотня», а замість «ротний» – «сотник».

Пропоную створити комісію в складі фахівців військової історії, історії України, громадських діячів, а також представників Міністерства для того, щоб крім структурної реформи Збройних Сил України, провести і своєрідну історично-лінгвістичну реформу.

Моя пропозиція з точки зору історії не нова. Впевнений, що повернення до історичних коренів посилить патріотичний дух України. Тим паче, що все суспільство переживає реабілітацію української символіки, проте армію ці процеси не зачепили.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини