MENU

Як сепаратист-забудовник знищує дерева в Біличанському лісі. ФОТО, ВІДЕО

3058 2

В обідню пору мені подзвонив мешканець мого округу Володимир:

"Рубають Біличанський ліс. Вже дерев з тридцять поклали. Треба терміново викликати міліцію й лісників. Ви на місці?"

Стрімголов кинулася у ліс. Телефон майже розряджений, карта пам'яті на фотоапараті майже заповнена.

У лісі побачила, що там таки справно працюють кілька бригад із бензопилами. На моїх очах просто розпилювали величезне здорове дерево.

Лісники Святошинського лісопаркового господарства були не в курсі того, що відбувається. Я одразу викликала 102, оскліьки з 1 травня, згідно з президентським указом, це – територія Нацпарку "Голосіївський".

Як з'ясувалось, тут, поблизу подерибанених ділянок проклада каналізацію забудовник "Атлант".

"Лучше в зону АТО ехала, чем тут лес защищать," – скаже мені, жінці, здоровий і дужий представник "Атланту", який міг би нашим воїнам допомогти у зоні АТО поколоти дрова для зігріву.

"Там мои родственники в подвалах сидят под обстрелами украинской армии," – додає хоробрий чоловік, який виявився першим заступником ПрАТ "Атлант" Олександром Шубіним.

Тобто мало того, що під його керівництвом нищать дерева Нацпарку, так він ще й переконує людей у тому, що це наші розстрілюють мирне неселення.

Окрім того, що зателефонувала в міліцію та прокуратуру, довелося після такого потурбувати і СБУ.



Не даремно у нас в селищі за кілька кілометрів від Києва за півроку не замалювали напис на стіні: "Хунта готовит войну".

Це під прикриттям прорегіоналівської влади, людина, яка переконує, що мирне населення знищує на сході українська армія, не зважає на указ президента і переконує, що чітких меж Нацпарку немає. Тому робити можна все, що заманеться.

Але вони є і затверджені навіть новим керівництвом області.

Межу погодив чинний голова ОДА – Володимир Шандра.

Але сепаратист-забудовник посилається не на президентський указ. Для нього це не документ. За дозвіл правлять йому погодження Коцюбинської народної республіки. 

І це все відбувається за згоди селищногоглови Вадима Садовського та депутатів ради, які мають ділянки в Біличанському лісі.

І, до слова, саме поблизу цих ділянок і прокладають через нацпарк каналізацію.

Це здорожчить їхню ринкову вартість в рази.

На мапі лісник показує, де понищили дерева. Ця дуга – саме і є межа з роздерибаненими ділянками.



Каналізацію можна було б прокласти на межі селища й не нищити дерев. І про це говорять власне мешканці приватного сектору.



Сепаратист Шубін пообіцяв, що каналізацію вони таки прокладуть.

Довідково і для розуміння – забудовник "Атлант" будує житло на продаж. Масив додасть нам з 10 тисяч населення.

Для порівняння у Коцюбинському прорживає всього десь 15 тисяч. Для того, щоб їм зробити туалети – треба каналізація. Тобто пайова участь, яку ми могли б витратити на дитсадки, школи, лікарні нам зарахують як витрати на каналізацію.

І цю каналізацію можна було б провести територією селища. Але ж з 2008 року є прекрасний план – дерибан 4 тис га. Тому мешканці приватного сектору як були без каналізації, Так і залишаються без каналізації.

І коцюбинчани переконані – екс-"регіонала" Садовського можуть знову переобрати. У нас же люстрація не торкається обраних посад. А забудовнику "Атлант", який зводить будинки на землі, придбаній у того ж таки "регіонала" Садовського треба ще вводити будинки в експлуатацію.

І хто ж як не дерибанник Садовський буде цьому сприяти?

Ірина ФЕДОРІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини