MENU

Президентський варіант реформи судів призведе до узурпації влади. ІНФОГРАФІКА

1526 1

Хто з депутатів вже завтра хоче піти під суд?

Той, хто проголосує за президентський законопроект про судову реформу "Про забезпечення права на справедливий суд" за номером 1656.

Наразі йдеть про суд – осуд громадськості. Але, подивіться інфографіку про загрози цього законопроекту і побачите, що президентський варіант рефоми судів призводить до посилення залежності суддів від президента. Саме ця вада законодавства про судоустрій часів Януковича призвела до породження судової служниці Януковича, системи-потвори, що немає нічого спільного із поняттям "справедливий суд". Зараз депутатів штовхають наступити на ті ж граблі і отримати точно такий же результат, який мав Янукович рік тому – падіння і ганебна втеча внаслідок повстання народу проти савілля, зокрема, і у підконтрольних президенту судах.

Завтра до сесійної зали буде внесено на голосування ДВА законопроекти про реформу судддівської гілки влади: вже загаданий президентський законопроект N1656 і законопроект вд Реанімаційного пакету реформ і народних депутатів – вихідців із громадянського суспільста (зокрема, віце-спікерки Оксани Сироїд) N1497 (Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів").

Вже зараз ми знаємо, хто з депутатів займає чітку позицію – реформувати систему і звільнити суддів від залежності від президента, і видно, хто хитається.

Дивіться, минулого разу, 13 січня, коли політичні сили домовилися підтримати обидва законопроекти у першому читанні, щоби потім зробити консолідований, не всі депутати дотриалися домовленостей.

Частина голосувала лише за проект від громадськості, частина – за президентський.

Що цікаво, люди, які є будівничими сусдівської системи екс-президента Януковича, підтримали чомусь законопроект від прзеидента Порошенка!!! Це КЛЮЄВ, КІВАЛОВ,ПИСАРЕНКО.

Детальніший аналіз голосування 13 січня:

1) депутати з БПП, які не дотримались домовленості, яку досягли на Раді коаліції (голосувати за обидва законопроекти) і проголосували лише за президентський:

Грановський, Климпуш-Цинцадзе, Кононенко, Король, Насалик, Негой, Онуфрик, Белькова, Герасимов, Гринів, Дідич, Євлахов, Жолобецький, Іонова, Лівік, Лубінець, Палатний, Побер, Романюк, Тригубенко, Южаніна, Пинзеник В.М., Розенблат, Ткачук (24 людини)

2) депутати з БПП, НФ, РП та Батьківщини, які теж не дотримались домовленості, яку досягли на Раді коаліції (голосувати за обидва законопроекти) і проголосували лише за РПР-івський законопроект:

БПП: КУпрій, Денисенко,

НФ: Береза Ю.М., Лунченко, Ємець, Сюмар, Тетерук

Батьківщина: Власенко, Луценко І.В.,

РП: Корчинська (10 людей)

3) Є позафракційні депутати, які голосували лише за президентський – 31 депутат

Клюєв, Ківалов, Матвійчук, Писаренко, Фельдман (5 людей) 

також практично повністю таку позицію зайняла група Єремєєва: (Бандура, Деркач, Івахів, Лабазюк, Литвин, Поплавський, Фурсін, Богуслаєв, Гіршфельж, Єремєєв, Кацуба, Ланьо, Мартиняк, Москаленко, .Развадовський) – 15 людей

та група Хомутинніка (Біловол, Зубик, Кіссе, Кулініч, Хомутиннік, Березкін, Бобов, Гуляєв, Ільюк, Ничипоренко, Шипко) – 11 людей

4) Є позафракційні, які підтримали лише законопроект від громадськості

Балога, Філатов, Безбах,

а також Яценко з групи Хомутинніка.

Завтра на голосування ці два законопроекти виставлять на голосування у такій послідовності: спершу президентський N1656, а потім громадський N1497. (Хоча була домовленість взяти за основу обидва – домовленість порушили на засідання Комітету ВР з питань правосуддя). Якщо президентський набирає понад 226 голосів, другий – громадський – викидають із сесійної зали. Значить, суддівська влада стає ще більше залежною від президентської гілки влади, значить буде суд народу над тими, хто знову робить із суддів слуг президента.

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини