MENU

«50 відтінків сірого» - це «чисто бабське кіно»

2924 3

На українській прем'єрі "50 відтінків сірого" ніде було яблуку впасти. Хоча більшість знаменитостей під час інтерв'ю сором'язливо стверджували: книжку Е.Л. Джеймс не читали, трейлер не бачили.

"Я хочу тебе трахнути так, щоб аж земля здригнулася!" - сказав містер Грей. "О Боже, зроби це" - прошепотіла сусідка по кіносеансу. Хихотіти над еротикою в залі припинили десь на середині фільму, далі чуттєві моменти супроводжувала зосереджена тиша. На фінальних титрах дехто стогнав: "Дідько, так обірвали, тепер чекати на продовження…".

І хоча у залі на десять дівчат все ж траплявся один парубок, моя подружка безапеляційно резюмувала: "Чисто бабське кіно".

Сам фільм виявився кращим за книжку. Сем Тейлор-Джонсон вдалося з примітивної трилогії Е.Л.Джеймс, де головною прикрасою були відверті сцени, зробити цілком достойне кіно. Вийшла та ж романтична історія про наївну, цнотливу студентку та поведеного на контролі і БДСМ красеня-мільйонера, однак простувато-тупуваті сюжетні повороти режисерка скоротила до мінімуму, а натомість додала гумору та жартів.

Письменниця та режисерка, до речі, неабияк сварились на знімальному майданчику. Е.Л.Джеймс у стрічці бракувало того, чого у її книжці більш ніж вдосталь: пустопорожніх балачок та безкінечного з'ясування стосунків.

Але творці "50 відтінків сірого" розуміли, що якщо у романтичну мелодраму, де й так бракує поворотних подій та конфліктів, завалити діалогами, фільму кінець. Еротики у стрічці теж значно менше, ніж відвертих сцен у книжковому бестселері. Сценарій "50 відтінків сірого" переписували двічі, більшість гарячих моментів скоротили.

І все для того, аби фільм не отримав суворої позначки "лише для дорослих". В українських кінотеатрах на пікантну мелодраму зможуть подивитися усі, кому виповнилося 16 років.

25-річна Дакота Джонсон перед зйомками стрічки буквально оселилась у спортзалі. За плечима доньки голлівудських акторів Мелані Гріффіт та Дона Джонсона вже десяток фільмів.

Але лише "50 відтінків сірого" дали їй шанс стати суперзіркою. На щастя, дівчина свого тіла не соромиться. За її словами, зйомки в еротичних сценах чимось нагадували хореографію і зовсім не збуджували. Джеймі Дорнан теж хлопець із досвідом. 32-річний актор починав колись як модель і часто рекламував нижню білизну.

Перед зйомками він побував у "секс-підземеллі" справжнього домінанта та чотири тижні поспіль по три години викладався у спортзалі. Його тіло мало виглядати як втілення жіночої мрії, відтак актор просинався навіть серед ночі, щоб за графіком випити один з п'яти протеїнових коктейлів. Фанатки були б у захваті!

Але балакуча Дакота обмовилась: у ірландця для особливо чуттєвих епізодів був дублер. Тому якщо вам раптом сподобаються сідниці головного героя, не факт що вони – його.

Можна, звісно, сперечатися про підбір акторів на головні ролі. Кожен, хто тримав у руках книжку і подужав бодай сотню сторінок, має власне уявлення про те, якими мають бути мільйонер і його кохана. Моя колега якраз мені каже, що містером Греєм мав бути Девід Ганді, бо Дорнану бракує мужності та харизми.

А для когось запухле обличчя Джонсон з синцями під очима взагалі з Анастейшею не асоціюється. Як на мене, акторська гра потрапила в яблучко, особливо постаралась Дакота. Вкупі з красивою і "смачною" картинкою , "50 відтінків" - найкраще, легке і смішне, кіно для перегляду у переддень святого Валентина.

Єлена ФЕДОРЕЙКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини