MENU

Обзор блогосферы от UAINFO. 26 февраля 2015

2978 0

Дорогие читатели, вашему вниманию предлагаем интересную информацию из мира блогосферы за 26 февраля. 

Почему CNN «сливает» Украину

Речь, разумеется, не идёт об искажении фактов — западные СМИ, в отличие от российских, весьма щепетильны в этих вопросах. Однако CNN, главный рупор американских демократов, в последнее время грешит другим: даёт картинку почти исключительно из районов, подконтрольных сепаратистам. И зритель естественным образом начинает прочитывать ситуацию так, что вот, дескать, украинская армия обстреливает города и сёла, и от этого злодеяния страдают невинные старики, женщины, дети. То, что ровно такие же люди претерпевают ровно такие же страдания в городах, находящихся под контролем ВСУ и обстреливаемых пророссийскими боевиками, остаётся практически вне сознания половины граждан США.

Тимошенко: Децентралізація потрібна, щоб кожен селянин почав жити краще. Інакше це не реформа

Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді у співпраці з кращими представниками місцевого самоврядування підготувала пакет із 12 законопроектів, які назвала «Справжня децентралізація». Ці закони без революцій налагоджують життя малих громад – сільських, селищних, невеликих міст. А головне – повертають їм право самим розпоряджатися зібраними на своїй території коштами, а не стояти з протягнутою рукою під районними та обласними адміністраціями. Фахівці з «Батьківщини» знайшли в державному бюджеті України додаткові джерела доходів, тож пакет справжніх реформ для села можна провести уже зараз. Питання в політичній волі. Чи вистачить у народних обранців – переважно містян – розуміння, що саме село годує Україну, саме там витоки нашої ідентичності? Наступного тижня пакет від «Батьківщини» буде вноситися на розгляд Верховної Ради України. Напередодні журналіст Олег Ковальчук поспілкувався з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко, яка впродовж усієї політичної кар’єри піклується про найменші громади.

Портников: Никакой России уже целый год не существует

Великий русский поэт Осип Мандельштам назвал свое столетие "веком-волкодавом". Это определение появилось в его поэтических тетрадях в марте 1931 года, до триумфа нацизма оставалось еще несколько лет, но большевизм и фашизм уже торжествовали – и было ясно, что только "век-волкодав" может удушить это всепоглощающее, оскаленное зло. Мандельштам буквально физически чувствовал поступь этого страшного, неумолимого века, века, от которого было не спрятаться.

Кто устроил валютный разврат

Почему валится гривня? Причины, в целом, довольно очевидны. Но не для всех. Кто-то склонен винить руководство регулятора, кто-то  -  “недолугий народ”, который чуть что  -  бежит в обменник. Первым делом нужно уяснить простую вещь  - у нас в стране война. Война с самым крупным потребителем наших товаров. Импортером наших товаров, тобишь. Положительно это на курсе никак не сказывается. Плюс “газовые войны”, которые изматывают наши ЗВР, плюс то, что РФ шкодит на валютном рынке через своих “дочек”, плюс кредиты, которые набрала “Семья” и которые нужно обслуживать (вы же не хотите дефолт, да?).

Иванов: Почему отпустили Ефремова? Объясняю...

Звонят коллеги из различных медиа с вопросом почему не арестовали Ефремова. И когда я кратко объясняю почему, то визави, как правило, остаются разочарованными. Во всяком случае, нотки неудовлетворенности в фразах "и это всё?" скрыть сложно. Я понимаю, что коллеги ждут от меня какой-то вопиющей конспирологии и обвинений высших руководителей государства и правоохранительных органов в ЗРАДЕ, но, к сожалению, ничем не могу им помочь. Уголовное преследование такого махрового преступника, каким является Ефремов, представляет из себя длительную и кропотливую следственную работу. Тупыми предъявами типа "склонения гендиректора "Луганскугля" к сожительству" его не возьмёшь.

Держдепартамент США закликав Росію негайно звільнити Савченко

Утримання українки Надії Савченко у в'язниці та погане поводження з нею в Росії неприйнятні. Про це заявили в Держдепартаменті США після того, як вчора Московський суд продовжив термін перебування Савченко під вартою до 13 травня. «Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням російського суду продовжити ув’язнення депутата парламенту України Надії Савченко до 13 травня. Сполучені Штати засуджують погане поводження з нею і глибоко стурбовані повідомленнями про погіршення стану її здоров'я», - йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті.
Якщо навскидку проаналізувати механізм інформаційних атак кремлівських (та інших) тролеботів, то можна зробити висновок, що атакуючі спекулюють головним чином на гарячковому патріотизмі. Цільовою групою тих, хто намагається розгойдати ситуацію, є головним чином україномовні українці з загостреним почуттям національної гідності та з гіпертрофованим комплексом "пана-хазяїна", тобто схильні до анархії, патологічної недовіри до власних політичних лідерів та налаштовані на миттєвий результат. Ця публіка зазвичай невдоволена надто поміркованою позицією вищого політичного керівництва, яку під впливом дези сприймає як боягузтво і зраду, і прагне якнайшвидше показати москалям "кузькіну мать", не рахуючись з реальними можливостями.

«Батьківщина» не голосуватиме за зміни до держбюджету, якщо уряд не врахує пропозиції, запропоновані фракцією. Про це повідомила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу перед засіданням Ради коаліції, яке відбувається за участю урядовців. «Ми професійно підготували для уряду зміни до бюджету. І, якщо не будуть почуті наші пропозиції, які є реалістичними й правильними, ми просто не зможемо підтримати цей бюджет, адже такі зміни просто приведуть країну в глухий кут», - наголосила вона.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини