MENU

6 березня має стати Днем Українського Гімну

3413 0

150 років тому вперше публічно виконали Український Гімн. 
 
Державними символами України є Державні Прапор, Герб і Гімн. Якщо День Державного Прапора наша країна відзначає, то День Державного Гімну ще слід запровадити. З також пропозицією виступив Український інститут національної пам’яті, який запропонував вшановувати 6 березня День Державного Гімну України. 
 
В Українському інституті національної пам’яті розповіли, що в цими днями виповнюється два ювілеї: 4 березня - 200 років з дня народження автора мелодії українського національного і Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» Михайла Вербицького, а 10 березня – 150 років з часу першого публічного виконання гімну у місті Перемишлі (нині знаходиться на території Польщі).
 
“Державними символами України є Державні Прапор, Герб і Гімн. Проте, якщо День Державного Прапора наша країна відзначає, то Дня Державного Гімну немає. Встановлення такого свята сприятиме вихованню поваги до державних символів”, - вважає Сергій Громенко, співробітник Українського інституту національної пам’яті.
 
“Пісня “Ще не вмерла Україна” за півтора століття стала символом боротьби за незалежність України і національним гімном. Під час Революції Гідності і зараз, коли нові герої воюють за територіальну цілісність нашої країни, Гімн має особливе значення для всіх громадян, є тою духовною ланкою, що єднає їх із попередніми поколіннями борців за свободу”, - наголосив Голова УІНП Володимир В’ятрович.
 
Автори ідеї започаткування нового свята вважають, що вона буде схвально сприйнята українським суспільством. Як відомо саме 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон “Про Державний Гімн України”. День Державного Прапора відзначається 23 серпня. 
 
Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті - центральний орган виконавчої влади, який на урядовому рівні відповідає за відновлення історичної пам'яті та подолання наслідків тоталітарного минулого в суспільстві.

Український інститут національної пам'яті


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини