MENU

На Харківщині СБУ знешкодила диверсійну групу. ВІДЕО

3855 0

У Харківській області Служба безпеки України у результаті багатоходової спеціальної операції знешкодила ще одну диверсійно-підривну групу, злочинною діяльністю якої керували «фахівці» ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації.

Співробітники ‪#‎СБУ‬ захопили п’ятьох озброєних диверсантів, у тому числі їхнього 42-річного ватажка. Встановлено що він завербував поплічників за завданням російських спецслужб, відправив їх на територію Росії для спеціального вишколу, підтримував безпосередній контакт із російськими кураторами. 

Диверсійну підготовку члени злочинної групи здобули у військовому таборі у Тамбові (РФ). Російські офіцери навчили їх підривній справі, тактиці ведення бойових дій. Там же «курсанти» опанували снайперську стрільбу, відпрацьовували схеми скоєння диверсій та терактів.

Усім найманцям росіяни добрали прізвиська та взяли з них підписки про співробітництво з російськими спецслужбами, кожен з них отримав по 300 доларів США.

Злочинна група була закинута до Харкова для підготовки та вчинення диверсій з використанням зброї та вибухівки на території Харківського області.

У затриманих вилучено тротилові шашки загальною вагою близько 1 кг, електродетонатори, бойові осколкові гранати. Крім того у помешканнях зловмисників знайдено видану у Росії спеціальну літературу з підривної справи, «шеврони» та символіку терористичних організацій.

Служба безпеки України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини