MENU

Театрали з діаспори зібралися на фестиваль українського театру в Польщі

4640 0

В квітні у Кракові відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль українського театру.

У ньому братимуть участь театри з Грузії, України та Словаччини.

Українську меншину Польщі представлятиме театр “Навпаки“. Він покаже музичну виставу  «Світ за очі» режисера Оксани Терефенко, інформує театральна група у Facebook. Ця вистава своїм змістом, який виводиться з поезії Тараса Шевченка, наводить аналогію до минулорічних подій на Майдані Незалежності та до актуальної важкої ситуації в Україні.

У зв’язку з великими витратами, необхідними під час фестивалю, театр просить підтримки. Учасники театру – це молоді люди, переважно студенти, які не в змозі самостійно покрити витрати. В сумі витрати на подорож, нічліги та харчування складають 7 тисяч злотих.

Українська театральна група “Навпаки” постала три роки тому. Засновником групи є Оксана Терефенко – акторка, режисер та вокаліст, відома у ролі Олени в однойменному короткометражному кіно «Олена». В 2013 році картину номіновано на престижну нагороду Золота Пальмова Гілка на фестивалі у Каннах.

Вистави театр “Навпаки” виконує українською мовою у супроводі польського перекладу у формі написів. Головним завданням театру є поширення української культури в Польщі та за її кордонами.

Ярина ВІЛІНСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини