MENU

Із США до України прибули перші військові автомобілі «Хамві». ФОТО

14798 29

До України прибули перші HMMWV надані Сполученими Штатами Америки. Про це на свої сторінці у "Фейсбуці" повідомив радник Президента України та Міністра оборони, відомий волонтер Юрій Бірюков: "Прилетело, нос задрало."

Як раніше було анонсовано цього тижня до України прибудуть перші військові автомобілі HMMWV. Загалом запланована допомога у кількості 230 цих машин, серед яких 30 з підвищеним броньованим захистом.

 

HMMWV, (англ. - the High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), високомобільний багатоцільовий колісний транспортний засіб), також відомий, як Humvee (Хамві) — повноприводний військовий автомобіль, що випускається американською компанією AM General. З часу прийняття на озброєння збройними силами США у 1980-х, на базі Хамві були створені: основний військовий автомобіль, легка вантажівка, автомобіль швидкої допомоги, мобільні РЛС та ЗРК, інженерні та броньовані машини тощо. Під час Війни в Затоці Хамві став настільки популярним, що AM General випустила цивільну модифікацію під брендом Hummer, право на який компанія продала корпорації General Motors у 1999-му році,[1] і який наразі представлений трьома моделями: H1, H2 та H3.

MIL.IN.UA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини