MENU

Соціальний експеримент: Чи існує дискримінація в Україні?

3605 0

У рамках інформаційної кампанії "Дискримінація обмежує. Протидій" на вулицях Києва був проведений соціальний експеримент аби подивитися, чи дійсно в українському суспільстві існує дискримінація. Для цього зачепили лише дві сфери, в яких можна відчути дискримінацію.

Про кампанію

Зазвичай ми не замислюємося про те, що дискримінація існує, доки самі, наші родичі чи друзі не зіштовхнемося з обмеженням своїх прав. Більше того, часто в щоденних ситуаціях обмеження наших прав ми просто не бачимо проблеми дискримінації. Або вирішуємо не зважати та не намагатися відновити свої права чи отримати послугу, в якій нам було відмовлено.

Що таке дискримінація? Як уміти її побачити і що робити, коли ви стали жертвою цього ганебного явища? Саме про це наша кампанія!

Проблема дискримінації в Україні є невидимою, прихованою в суспільстві. Нема офіційної статистики випадків дискримінації. Тому чиновники часто стверджують, що не знають про таку проблему, чи зменшують її масштаби.

Всі дані про кількість постраждалих - це інформація, яку збирають громадські організації. Але і вони бачать не повну картину.  Адже люди, які зіштовхнулися з цим явищем, часто не в змозі його правильно визначити.

А навіть у тих випадках, коли проблему ідентифікують правильно, зазвичай постраждалі намагаються її приховати, бо механізми захисту від дискримінації в Україні ще не запрацювали в повну силу.

Це призводить до того, що кожен, хто зіштовхнувся із розрізненням у поводженні, просто не має можливості відстояти свої права та отримати компенсацію.

Кампанія "Дискримінація обмежує. Протидій" проводиться для того щоб розказати, що таке дискримінація і чому це погано, показати конкретні приклади дискримінації, навчити, як захищатися від дискримінації.

Дискримінація обмежує. Протидій


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини