MENU

Дослідження КМІС: зросли рейтинги БПП, «Самопомічі» та «Батьківщини»

6406 4

Рейтинги трьох парламенських партій "Блоку Петра Порошенка", "Самопомічі" та "Батьківщини" зросли у порівнянні з виборами жовтня 2014-го. Про це заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто на прес-конференції в Києві.

Так, згідно з результатами дослідження, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в середині березня, то голоси громадян України віком від 18 років, які визначилися, за кого вони будуть голосувати на виборах, розподілилися б таким чином:

- 26,7% проголосували б за партію "Блок Петра Порошенка",
- 17,1% - за партію "Самопоміч",
- 11,5% - за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина",
- 10,2% - за партію "Опозиційний блок",
-  8,4% - за Радикальну партію О. Ляшка,
- 6,6% - за партію "Народний фронт",
- 5,2% - за партію "Правий сектор", 
- 4,8% - за партію "Громадянська позиція",
- 4,1% - за Всеукраїнське об'єднання "Свобода",
- 2,6% - за Комуністичну партію України,
- 1,1% - за партію "Удар",
- за інші партії - загалом 1,7%.

Порівняння показників парламентських партій з результатами останніх виборів до ВРУ (жовтень 2014 р.) за багатомандатним виборчим округом виглядає таким чином:

Таким чином, електорально значимий приріст за півроку після виборів продемонстрували три парламентські політичні сили: "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Соціологи звернули увагу, що партія Тимошенко виросла вдвічі. Грандіозне падіння демонструє політична сила Арсенія Яценюка: "Народний фронт" впав на 15,5%.

Опитування проходило з 26 лютого по 11 березня 2015 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини