MENU

Захист і безпека країни – запорука її реформ

5403 0

Перший заступний голови Верховної Ради Андрій Парубій розповів про зустріч із представниками американського Конгресу

Учора зустрівся з делегацією конгресменів США. Більшість із них – члени Комітету збройних сил Палати Представників, на чолі делегації – керівник Комітету збройних сил Вільям "Мак" Торнберрі. З ним я познайомився ще під час мого недавнього робочого візиту в США, коли зустрічався зі Спікером Палати Представників щодо постачання Україні зброї. Під час розмови я поставив запитання: що на його думку є найважливішим для України на даному етапі? Торнберрі відповів: "В України важкий період. Вам потрібно провести економічні реформи, реформу місцевого самоврядування, але ці реформи неможливо буде здійснити, якщо не забезпечити захист і безпеку країни". Прикметно, що після України делегація американських "яструбів" відвідає країни Балтії та Польщу. Саме в ці країни за останні кілька тижнів було передислоковано додаткову бойову техніку та військові підрозділи НАТО.

На завершення зустрічі, коли я подякував за надання Україні нелетальної зброї, і висловив сподівання, що найближчим часом ми отримаємо і летальне озброєння, Вільям Торнберрі відповів: "Ви повинні знати, що ви не самі. Ми зробимо усе можливе".

Важливо, що скоро розпочнуться спільні навчання десантників 173 бригади армії США та бойових підрозділів Національної Гвардії, серед яких багато добровольців із Самооборони Майдану. Для нас справді важливо в час, коли наші хлопці на передовій захищають весь цивілізований світ від путінської орди, твердо знати і відчувати, що ми не самі.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини