MENU

Генерал-лейтенант міліції у відставці: Аваков має піти

7419 1

Міжнародна дорадча група при Раді Європи оприлюднила звіт щодо розслідування подій на Майдані у лютому 2014 року. Згідно з даними звіту, за більшість убивств, скоєних 20 лютого, найімовірніше відповідальні бійці спецпідрозділу "Беркут", якими керував майор Дмитро Садовник. У цьому звіті чітко вказано, що українська правоохоронна система не здійснила необхідних дій для розслідування подій на Майдані, а подекуди – прямо перешкоджала розслідуванню.

Глава комісії Ніколас Братца заявив, що дії МВС не були направлені на співпрацю. Більш того, Міністерство внутрішніх справ часом створювало системні перешкоди для розслідування. Це підтверджується, зокрема, епізодом, пов’язаним із затриманням представників "Беркута", деталі якого викладені у звіті. Також зазначена негативна роль ГПУ за часів керівництва Віталія Яреми.

Ще в 2014 році після перемоги Революції гідності депутатами Верховної Ради попереднього скликання була створена слідча комісія на чолі з паном Геннадієм Москалем щодо розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів на Майдані. Результати були оголошені в комітеті парламенту і надруковані у ЗМІ. Вони також свідчили, що керівництво МВС України перешкоджало діяльності комісії. Пан Москаль чітко сказав: МВС на чолі з Аваковим перешкоджало якісному розслідуванню і притягненню винних до відповідальності. Тож міжнародна група і слідча комісія прийшли до одного і того ж висновку.

Впевнений, що тільки після відставки Авакова можна встановити і притягнути до відповідальності винних за вбивство Героїв Небесної сотні.

Віталій МАКСИМОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини