MENU

Через недосконалі закони біля навчальних закладів торгують спиртним і цигаркам

4184 0

Напевно, мало хто знає про таку маленьку прогалину в українському законодавстві – за наявності у фірми фахового юриста, торгувати пивом можна навіть на ґанку дитячого садочку! У нас у правилах торгівлі, затверджених Кабміном ще 1996 року, продавати алкоголь забороняється на території та в приміщеннях навчальних закладів, однак нічого не сказано про дошкільні та позашкільні заклади.

Це треба негайно ліквідувати, бо як працює закон – дозволено все, що прямо не заборонено. Цим, наприклад, часто користаються підприємці, оскаржуючи через суди рішення місцевих рад про заборону торгівлі тютюном та спиртними напоями поблизу шкіл. Прямо законодавець не дає права місцевій владі встановлювати санітарні зони, хоча формально і не забороняє.

Хочу трохи розказати про наш спільний із жителями Оболоні приклад боротьби з наливайкою, яка знаходиться поруч зі спортивною школою «Юний спартаківець». Цей заклад некультурного дозвілля збирає характерний контингент вряди-годи, через що навіть дітей старшого віку батьки мають постійно супроводжувати. Але законних методів впливу на кафетерій «у законі» – обмаль. Мораль до справи ж не додаси.

Київрада кілька разів встановлювала заборони на торгівлю алкоголем біля навчальних закладів, та жодного разу це рішення не встояло у судах. Ділкам невигідно втрачати потенційних покупців, адже багато хто зі школярів саме в кіосках на великій перерві купує свою першу пачку сигарет, а після уроків – пляшку пива. Зараз ми домоглися, аби депутати прийняли звернення до Кабміну, Верховної Ради та Президента. Треба раз і назавжди прибрати шпаринки в законодавстві, через які до наших дітей приповзає зелений змій.

Ганна СВИРИДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини