MENU

7 сервісів, які будуть корисними для подорожей Україною

5715 0

7-services

З появою інтернету та різноманітних сервісів подорожувати стало набагато приємніше: квитки можна купити онлайн, карту переглянути у своєму смартфоні, і потрапити на виставку також можна, придбавши квиток в інтернеті. Ми вирішили зібрати короткий перелік сервісів та сайтів, які мають бути у списку must-have, якщо ви вирішили мандрувати Україною. 

Booking.uz.gov.ua

Онлайн резервування та придбання квиткiв Укрзалізниця

Офіційний сайт Укрзалізниці уже більше двох років дозволяє придбати квитки на потяги онлайн. Сервіс зручний тим, що не бере додаткових комісій та показує наявність конкретних вільних місць у кожному вагоні – і вам не доведеться раптово їхати на боковому плацкарті біля туалету. Оплатити квиток на потяг можна за допомогою картки – білет прийде на вашу електронну пошту. Ви можете роздрукувати його самостійно або ж у касі будь-якого вокзалу, просто назвавши код квитка. У разі, якщо ваші плани змінились – куплені онлайн квитки також можна повернути через інтернет – сума буде повернута на вашу картку.

Bus.com.ua

bus

Аналогічний сервіс, присвячений автобусним перевезенням: тут можна побачити як внутрішньоукраїнські рейси, так і рейси закордон. Сервіс показує частоту руху автобуса у відсотках (рейси з більшим відсотком більш надійні), зупинки на всьому шляху, а також вартість з одного місця в інше. Юзабіліті сайту залишає бажати кращого, але в деяких випадках, коли дістатися пункту призначення можна лише автобусом, сервіс допоможе спланувати, все що треба. На окремі рейси можна придбати квиток онлайн, заплативши карткою.

Яндекс.Расписания

rasp

У разі, якщо ви ще лише плануєте поїздку, і хочете дізнатись про якомога більше варіантів маршруту, варто скористатись Яндекс.Расписаниями – сервіс шукає потяги, літаки, автобуси і навіть електрички, показуючи все це одним потоком. Ви самостійно зможете вирішити, який з рейсів вам підходить по часу та побачити варіанти пересадок.

Blablacar.com.ua

bla

Якщо ви прихильник автомобільних подорожей і маєте гнучкий графік – Blablacar дозволить зекономити і їздити з комфортом водночас. Сервіс розміщує оголошення від водіїв, які їдуть з одного міста в інше, і можуть за невеликі гроші підібрати когось на вільні місця у своєму авто. Єдиний мінус carsharing – це те, що ви не можете спрогнозувати, скільки водіїв будуть їхати за потрібним вам напрямком у потрібний день. Але він повністю компенсується перевагами: нижчими цінами (ніж автобуси чи потяги) та комфортом (водій може підібрати вас прямо біля дому і привезти в інше місто). Blablacar неймовірно популярний у Європі.

Foursquare

Foursquare

Подорожі – це не лише дорога, а й, власне, перебування у місті, де ви хочете погуляти. Багато хто не розумів сенсу Foursquare, де можна було чекінитись в різних закладах з друзями та залишати відгуки – але саме цей сервіс наразі є чи не найбільшим каталогом відгуків для кафе, ресторанів, готелів та інших закладів в усій Україні. Завдяки мобільному додатку ви зможете знайти найближчі до вас місця, де можна поїсти, відпочити чи потанцювати, а також дізнатись інші корисні подробиці – такі як пароль до wi-fi чи інформація про дні знижок. Foursquare доступний для смартфонів на Android та iOS.

Doba.ua

Квартири подобово від господарів. Оренда квартир подобово без посередників в Україні Doba.ua

Якщо ви їдете більше, ніж на один день – то зрозуміло, що вам доведеться десь ночувати. Якщо ви не знайшли вписку через Couchsurfing або хостел на Hostelworld, найбільш адекватним варіантом у співвідношенні ціна/якість залишається квартира подобово. Наразі одна з найбільших баз оголошень квартир від безпосередніх власників – на порталі doba.ua, де можна знайти оголошення як для великих міст, так і для районних центрів. Не полінуйтесь пошукати інші варіанти через airbnbdom.ria.ua або локальні сайти оголошень.

Maps With Me

MAPS.ME MapsWithMe detailed offline maps of the World for iPhone iPad iPod Android Amazon Kindle Fire and BlackBerry

Ви їхали автостопом, вас висадили десь біля заправки і ви поняття не маєте, куди їхати далі – потрібна карта. Так як паперові карти потрібного масштабу та потрібного місця не завжди є під рукою, потрібно запастись більш зручним варіантом – картами для смартфону чи планшету. Сервіс MapsWithMe дозволяє завантажити карти будь-якої країни і переглядати їх навіть в режимі оффлайн, без підключення до інтернету. Масштаб карт дозволяє побачити не лише дороги та будинки, а й назви закладів – це точно допоможе вам уникнути проблем під час будь-якої подорожі.

Tickets / Kasa / Gastroli

Афіша

Відпочинок – це не лише їсти і гуляти, це і культурна програма. Щоб дізнатись, що цікавого відбувається у місті, в яке ви приїхали, варто шукати локальні сайти та афіші – зазвичай вони покажуть вам те, про що не знають загальноукраїнські портали. Проте, якщо це концерти чи виставки в рамках всеукраїнського туру – сервіси продажу квитків знатимуть коли, і де, найкраще за інших.

Сергій ПІШКОВЦІЙ, Inspired


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини