MENU

«Великі французькі вечорниці» Центу дитячої кардіології та кардіохірургії – Скрипка гратиме для нових інструментів

3515 0

Олег Скрипка анонсує власний благодійний концерт, який разом із джазовим оркестром «Забава» відіграє 18 квітня. На зібрані кошти мають намір придбати нове хірургічне приладдя для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, що в Києві

Сьогодні ми усією громадою маємо допомогти дітям. 18 квітня разом із Благодійним фондом «Відкриті серця України» проводимо у готелі «Інтерконтиненталь» благочинний проект «Великі французькі вечорниці». Це вишукана франкомовна програма у традиціях паризького джаз-кабаре. Захід відбувається в рамках фестивалю «Французька весна в Україні» за підтримки Посольства Франції. Проект відкриє глядачеві музичну культуру Франції, об'єднає франкомовну діаспору та любителів французької пісні. Музичні пасажі занурять слухачів в атмосферу паризького мистецького кварталу.

Робити добро приємно і легко. Закликаю усіх долучитися до благочинної акції. Для цього достатньо купити на «Карабасі» квиток на «Великі французькі вечорниці». Кошти, виручені за вхідні квитки, витратимо на закупівлю хірургічних інструментів для Центру дитячої кардіохірургії.

У київському Центрі найкращі у світі лікарі щодня рятують життя маленьких українців. Щороку тут здійснюють 2500 операцій. 2500 діточок отримують шанс на повноцінне життя. Жодна клініка світу не спромоглася на більше.

В Україні щороку народжується близько 5 тисяч дітей із вродженими аномаліями серця. Без хірургічного втручання 42% дітей помирає. Близько 90% з них – у віці до одного року. 70% таких операцій в Україні здійснюють лікарі столичного Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Віддаю належне енергії керівників Центру – кардіохірургам зі світовими іменами Іллі Ємцю та Володимиру Жовніру. Вони у надскладних умовах забезпечують в українській державній клініці найвищі європейські стандарти.

Українські кардіохірурги здатні на дива в операційних кімнатах. Але найвища майстерність не компенсує нестачу хірургічних інструментів. Ті, що є в Центрі, не оновлювалися 10 років і мають бути замінені.

Допомагаючи діткам, ми оздоровлюємо українське суспільство. Культура – універсальні ліки від байдужості та бездуховності. Культурне суспільство буде приділяти належну увагу школам, лікарням, мистецьким закладам. Саме це рухає країну уперед.

Натомість бездуховність, низька культура породжує злидні, корупцію, безвідповідальність. Відтак загострюються проблеми сирітства, безхатченків, інших вад хворого суспільства. Маємо ці вади лікувати. Насамперед культурою, мистецтвом. Й це дасть Україні шанс стати справді країною, комфортною для життя людей.

Олег СКРИПКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини