MENU

Чорновол: Маніпуляції «Української правди» щодо мене - це просто підлість

5548 3

Як стати мільйонером: "Пойди повесика на нем".

Скажу кілька слів про свою декларацію. Більше 600 тисяч, які я вказала, як матеріальна допомога - це державні виплати по смерті чоловіка на війні. Всім вдовам незалежно від того депутати вони чи ні виплачується однакова сума, плюс 5 тисяч мені виплатила сільрада і 20 кабмін.

Я хіба що могла використати своє становище і отримати ці гроші якнайшвидше, тому що гривня стрімко падала всю осінь. Проте можете перевірити: я отримала цю допомогу в останній день 2014 року - 31 грудня.

Також, як дружину загиблого міліціонера згідно "Закону про міліцію", держава зобов’язана була забезпечити мене квартирою. Я відмовилася від квартири. Тому що в Україні тисячі родин загиблих військовослужбовців, яким квартири не пропонували.

Також "УП" не вказала в новині, що моя родина вказана в декларації: це покійний чоловік, двоє дітей, батьки з якими я живу все своє життя. Тому будинок в декларації це їх будинок, збудований, коли мені було 14 років, так само як і гараж, квартира - це помешкання покійного чоловіка в... ГОРЛІВЦІ, моя земельна ділянка в ... Криму (25 км. від узбережжя).

Чому 2 машини. Авто Шевроле Авео - машинка 2006 року, на якій я була, коли мене вбивали на Бориспільській трасі, там була розтрощена вщент. Після ремонту поїхала в зону АТО в батальйон "Азов". Я думала що її більше не побачу. Проте на відміну від чоловіка машина виявилася живуча, вона була в тому бою, де він загинув. Після того як заглої БТР, і снайпер вбив мого чоловіка, на соняшникове поле вивозити живих приїхали на моїй Авео. В неї стріляли з гранатомета, чудом не потрапили, тільки трохи постраждав дах. Невдовзі після його смерті мені повернули її назад ( в "Азові" вона вже була непотрібна, так вже були куди кращі машини).

Благодійна допомога: я її отримувала минулого року двічі. Коли лежала в лікарні після замаху на вбивство і коли вбили мого чоловіка. Насправді пожертвувань було куди більше, я вказала в декларації лише ту суму, яку залишила родині.

Я, наприклад, навіть не знаю скільки було зібрано в скриньки на Майдані для мене. Степану Кубіву я сказала, що ці гроші нехай підуть постраждалим на Грушевського. З тих коштів, що пожертвували мені під час Майдану був, наприклад, придбаний автомат для мого чоловіка, форми, розгрузки таке інше для хлопців з його чоти в батальйоні "Азов". В перші місяці війни все було за свій кошт. Всі гроші, що були, я передавала йому на війну. Коли в серпні друзі Миколи після його смерті привезли його наплічник я там знайшла в кишеньці першу його бойову зарплату від держави (4 тисячі), а поряд лежав конверт з моєю урядовою зарплатою, яку я перед цим йому відвезла.

Зате з того, що жертвували після його смерті я відклала дітям (в них більше не буде тата). Левову частину цієї благодійної допомоги в день похорон дала партія "Батьківщина".

Можливо я отримала більше пожертв ніж інші вдови, через своє становище. Проте, я не стала відмовлятися від неї. У мене двоє дітей. Хоча, наприклад, всі кошти, які мені передала канадська діаспора, я витратила на купівлю джипу для 72-гої бригади під Маріуполем.

Скажу чесно я не змінила спосіб життя. Я живу, як і раніше без жодних розкошів. Витрачаю на справи.

Щодо "УП" мені дуже прикро за маніпулювання інформацією. 

Це вже вдруге.

В минулому році "УП" зробила мою декларацію з мізерними доходами головною новиною, теж без жодних пояснень. Хоча, саме в "УП" якнайкраще були обізнані чому у мене за 2013 рік була "нульова" декларація, адже найвагоміші журналістські розслідування в мене публікувалися саме в "УП".

Хоча на офіційній сторінці було опубліковане не багато. А "УП" виплачувало гонорари лише в таких випадках. Все, що я друкувала на блозі це було БЕЗКОШТОВНО. Я справді мала в 2013 році дуже низький дохід. Проте не було виходу, бо я друкувала на блозі те, що мені було відмовлено надрукувати в "УП". Наприклад кілька місяців, валялося в редакції і так і не було надруковане розслідування, щодо Арбузова або мисливського маєтку Януковича, зрештою ці відмови стали такими тотальними, що я вже навіть не пропонувала - друкувала відразу на блозі. Хоча дуже дякую "УП" за відвагу надрукувати розслідування, як Бойко вкрав з "Нафтогазу" 2 млрд. доларів.

Тому, наприклад, за тут публікацію я заробила гонорар - 300 доларів в конверті, які звісно не відобразилися в декларації.

Проте, тоді було страшно, справді було страшно і небезпечно мене друкувати.

А зараз? Ці інформаційні маніпуляції просто підлість.

Тетяна ЧОРНОВОЛ, народний депутат


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини