MENU

У Дніпропетровську затримали озброєного бойовика. ФОТО

131 2

Контррозвідка ‪СБУ‬ затримала озброєного бойовика незаконного формування «Восток», який збирав у Дніпропетровську розвіддані про стратегічні об’єкти, готуючи теракти та диверсії.

Мешканець Дніпропетровська, 1977 р.н., з весни минулого року був розвідником і сапером незаконного збройного формування «Восток» терористичної організації т.зв. «ДНР». Певний час бойовик брав участь у диверсійних акціях у складі терористичної групи «Меч» ватажка Бєзлєра.

Крім того він готував нові диверсійні групи, був у них інструктором з мінно-підривної роботи.

Диверсант прибув до Дніпропетровська для виконання чергового завдання - планування та підготовки терактів і диверсій для дестабілізації ситуації в регіоні.

Зловмисник мав незаконно зібрати інформацію про зведення інженерних ліній оборони і захисних споруд, а також відомості про охорону мостів, шляхопроводів та інших стратегічних об'єктів інфраструктури.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали зловмисника невдовзі після його появи у місті. Під час затримання при ньому було три бойові гранати та пістолет.

У рамках досудового слідства ст. 263 Кримінального кодексу України перевіряється можлива причетність затриманого до низки диверсій на залізниці.

Зокрема до вибуху під час слідування вантажного потягу на перегоні «Демурине-Просяна» Донецької залізниці та до закладення саморобного вибухового пристрою на залізничному перегоні у березні ц.р.

Служба безпеки України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини