MENU

Останні перли: Тимошенко відправляє Тимошенко в АТО

94 2

Блогер Вячеслав Ільченко поділився двома "перлами" останніх днів, які належать народному депутатові Юрію Тимошенко і заступнику гендиректора "Укроборонпрому" Сергію Пінькасу.

- "Юля, відправте вашу доньку воювати" (Юрась Тимошенко - дозвольте мені називати його так само, як не менш дурного персонажа української історії Юрася Хмельниченка)

- "Оплоти" вигідніше експортувати, ніж постачати нашій армії (С. Пінькас, заступник гендира "Укроборонпрому")

Моральну сторону першого перла я коментувати не буду, зазначу тільки, що це - реінкарнація класичного сталінсько-брежневського аргумента "Шо ж ты, сука, такой умный, в танке не сгорел".

Я взагалі із змішаним відчуттям дежа вю останнім часом спостерігаю на фоні офіціозної декомунізації повернення в державну політику та риторику прийомів давно почившого в бозі Совдепа. Іноді мені здається, що заборонити треба було не символіку СРСР, а його спадщину, яка глибоко сидить в наших можновладцях і вигулькує, як куточок червоного партквитка із нагрудної кишені.

А от чисто політичну сторону я прокоментую. Мені, звісно, приємно знати, що Женю Тимошенко вважають таким же хорошим захисником Батьківщини, як і шведську принцесу Вікторію. Але на мою скромну думку, на війні повинні воювати професіонали.

По складах: про-фе-сі-о-на-ли.

Люди, які свідомо вибрали собі професію захисту своєї Батьківщини.

Причому ще рік тому в мережі обговорювались проекти, як буде виглядати професійна армія. Не забули про цю тему і нинішні топ-політики.

Ось Порошенко, приміром.

http://espreso.tv/…/poroshenko_rozkazav__yak_zupynyty_trahe…

Чим скінчилось? Правильно, у нас по факту відновлена масова призовна армія, яка воює чимпопало. Тому і стали необхідні риторичні заклики до тієї ж Тимошенко відправити свою доньку на передову. Тому що інакше бойовий дух солдат і далі буде падати: адже вони хоч і на передовій, але не сліпі, і добре бачать, що відбувається.

В тому числі й те, що танки у нас, виявляється, не стратегічний виріб, який як повітря потрібен воюючій армії, а комерційний товар, який треба продавати тому, хто дасть більше. Взагалі, постановка питання, що постачальник має право вибирати, куди постачати стратегічний товар (наголос на слові стратегічний) тхне навіть не епохою Російської Імперії. Тхне Римом часів солдатських імператорів - тоді часто виявлялось, що у варварів сталеві мечі, а у легіонерів - бронзові, бо якомусь місцевому власнику кузні так було вигідніше.

Товар тому і називається стратегічним, бо від його наявності чи відсутності залежить виживання або країни, або її громадян. І в нормальній країні такі товари до експорту заборонені. Такий от гнилий соціалізм процвітає там.

Навіть в Сполучених Штатах, наприклад, нафта і газ до експорту заборонені. Цю заборону знімають тільки якщо треба якусь "психовану бензоколонку" поставити на місце. А в законі є таке поняття як технологічне ембарго. Не можна, тобто, експортувати зброю чи технологію, яка краща за те, що стоїть на озброєнні армії США. По цьому закону, наприклад, колись було заборонено експортувати комп'ютери марки Apple. А зараз заборонено експортувати програмне забезпечення із унікальними алгоритмами шифрування.

А у нас і газ, і найновіші танки - це просто комерційні товари. Ми їх за кордоном продамо, так вигідніше. А всередині країни хай люди користуються дровами, а воюють на чугунієвих тазах. Героїчно же. І можна перед всім світом поплакатись "ми бідна країна, у нас нема нічого свого, а подайте нам високотехнологічної зброї".

Так от мені соромно вдесяте нагадувати, але на Заході дурників нема. Там все бачать, і довідочки про структуру нашого експорту регулярно лягають на стіл очільникам держав. А серед них, може й є люди недалекі, але дурних точно нема.

Тому грошей не дають. І зброї теж.

І не дадуть, поки для нас комерційна вигода буде важити більше за виживання держави.

П. С. А всі в курсі, що Женя Тимошенко займається волонтерською діяльністю, і часто буває на передовій і так? Щоб далеко не ходити, завдяки Сергей Палеха лінк на одну із численних благодійних акцій Жені Тимошенко.

Воювати можна і так - рятуючи і лікуючи серця.

http://gazetavv.com/news/ukraine/1428495224--pasha-otkrytyh-serdets-.html


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини