MENU

Мінкульт працює над реформою галузі, Кириленко закликає долучатися до роботи

113 0

Віце-прем’єр міністр із гуманітарних питань, міністр культури В’ячеслав Кириленко повідомив про початок обговорення підготовленої відомством стратегії розвитку української культури й анонсував створення Ради реформ при міністерстві

Культура річ емотивна, але реформа культури потребує раціонального підходу. Тому просто декілька простих повідомлень.

1) Стратегію розвитку української культури презентовано й оприлюднено на сайті міністерства. Обговорення триватиме до 15 травня, втім, якщо потрібно – то і більше. Відразу зауважу – на істину в останній інстанції не претендуємо, документ постійно оновлюється і є спільним баченням міністерства і частини громадських активістів.

2) Паралельно формуємо Раду реформ при міністерстві, до якої може долучитися кожен, хто цього бажає і причетний до культури. До речі й ті, хто не згоден із баченням чи політикою міністерства. І це шанс, щоби ця політика стала справді спільною.

3) По завершенню обговорення ми передамо, думаю, суттєво доповнений текст на розгляд профільному парламентському комітетові.

4) На останньому засіданні Нацради реформ при Президентові я вніс пропозицію доповнити її порядок денний статусом «Реформа культури» – пропозицію підтримано.

5) Варіантів, точніше, прообразів стратегії культури є декілька – не тільки наш. Переконаний, будь-який остаточний варіант документу має бути підсумком спільної роботи влади і громадськості. Лише у такому випадку стратегія може бути затверджена і – що набагато складніше – реалізована.

Про хід обговорення інформуватиму.)

В'ячеслав КИРИЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини