MENU

«Повышенные» стипендии для победителей олимпиад будут вдвое ниже прошлогодних

395 0

«Підвищені» стипендії переможцям і учасникам олімпіад серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів будуть значно нижчими за торішні.

Про це повідомляє газета «Дзеркало тижня. Україна».

Міносвіти повідомило про розробку проекту урядової постанови про значне збільшення розмірів стипендій переможцям та учасникам міжнародних і всеукраїнських інтелектуальних змагань серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Втім, стипендії залишаться значно нижчими за торішні, які скасував Кабмін Миколи Азарова, пише видання.

Переможцям міжнародних олімпіад Міносвіти замість торішніх 2300 грн спочатку пообіцяло 700 грн, а після «підвищення» — 1200 грн.

«Збільшення стипендії з 1 жовтня 2012 буде стосуватися значної кількості учнів... Зокрема, розмір стипендії президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів складає: для учасників — 1100 грн. на місяць (зараз — 600 грн.), для призерів — 1200 грн. на місяць (зараз — 700 грн.)», — йдеться в заяві Міносвіти.

Однак через скасування урядом Азарова постанови попередників за 1999 та 2004 роки про порядок нарахування президентських стипендій, нові цифри схожі саме на покарання, а не на нагороду, пише видання.

Згідно зі скасованими постановами, для переможців міжнародних олімпіад стипендію визначали, помноживши суму академічної (730 гривень) на коефіцієнт 4,375, а для учасників — на 2,5. У результаті виходить 3194 грн і 1825 грн відповідно замість 1200 і 1100 грн.

Навіть якщо порівняти ідеї нового проекту Міносвіти з торішніми президентськими стипендіями, академічна стипендія 2011 530 грн, помножена на коефіцієнти, становила в результаті 2300 грн для переможців та 1325 грн для учасників міжнародних олімпіад.

  sprotiv_org

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини