MENU

Сторонников ВО «Свобода» угрожают «вешать, резать, топить». «Вместе с детьми»

19133 102

12 листопада 2012 року до Олександрійського осередку Всеукраїнського об'єднання «Свобода», що на Кіровоградщині, звернувся отець Ферапонт, настоятель місцевого храму УАПЦ із селища Пантаївка Олександрійської міської ради. Зранку, вийшовши на вулицю, він помітив листівки, розклеєні біля храму; згодом такі ж листівки з погрозами на адресу прихильників ВО «Свобода» почали приносити парафіяни з інших частин селища.

Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від Служби безпеки України, прокуратури, міліції, місцевої влади негайно розслідувати цей акт українофобії та морального терору, покарати злочинців, а мирним мешканцям гарантувати право на безпечне життя на своїй землі.

В анонімних листівках міститься пряма погроза усім мешканцям селища, хто голосував за націоналістів на парламентських виборах 28 жовтня: «Відтепер живіть і думайте над тим, що до вас кожної миті можуть прийти месники в образі онуків і правнуків колишніх воїнів радянської армії і партизанів… А тому ми починаємо робити з вами те ж саме – вішати, різати, топити і палити ваші оселі! Разом з вашими дітьми! І будемо це робити теж вночі, щоб вам не спалося кожної ночі! Очікуйте!» (правопис збережено)

Священик негайно звернувся до Служби безпеки України та міліції. О 18-й годині стало відомо, що одна із парафіянок храму УАПЦ, яка проживає на вказаній у листівці вулиці, сильно налякана й відмовляється ночувати у власній хаті. У день звернення о. Ферапонта до міліції від правоохоронців не було належної реакції. Вони не спромоглися ані на слідчо-оперативні дії, ані на організацію патрулювання та охорону громадської безпеки в селищі, особливо на зазначених вулицях.

«Справою честі для працівників Служби безпеки було би знайти цього чи цих нащадків енкаведистів з Пантаївки і покарати, відповідно до українських законів, за погрозу позбавлення життя громадян за національною, мовною або політичною ознакою», – зазначив голова Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко.

Кіровоградська обласна «Свобода» звертається до СБУ, прокуратури, міліції, місцевої влади в Пантаївці й Олександрії з вимогою забезпечити спокійне і безпечне проживання усіх громадян на Олександрійщині, вжити вичерпних заходів для виявлення авторів українофобських листівок, у яких погрожують смертю українцям, патріотам своєї держави, і показово покарати за шовіністичну, антиукраїнську діяльність.

Якщо влада виявиться байдужою або бездіяльною – ВО «Свобода» залишає за собою право громадського розслідування та покарання винуватців цього ганебного інциденту.

 

 

 ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "СВОБОДА"

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини