MENU

В украинском обществе McDonald's девальвировал вечные ценности

447 0

З 22 листопада до «Дня Свободи» в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» буде експонуватися картина художника Зінаїди Ліхачової «McDonald’s»:

«Для українців корова споконвіку була священною твариною, яка дає молоко, а отже, дарує життя. Корова втілювала достаток, чистоту і сприймалася як велика мати, від якої залежить життя цілої родини. Проте з часом корова стала жертвою новітнього консьюмеризму. У споживацькому суспільстві, одним із символів якого є McDonald’s, девальвували одвічні цінності. Сьогодні корова — це насамперед сировина для гамбургерів, ковбас і стейків. Її високе життєдайне значення знецінилося, звелося до продукту споживання і насичення.

Традиційна українська кольористика в картині «McDonald’s» набуває іншого виміру. Червоне — це вже не символ любові, а кривавий орнамент, яка асоціюється з убивством, нищенням живої істоти задля задоволення примітивних людських потреб. Скривавлений чек із фастфуда символізує духовне збіднення, убогість консьюмеристського суспільства»

* Цілком закономірно, що «символічний чек» був отриманий в McDonald's.

 

Zinaida Lihacheva

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини