MENU

Оппозиция заблокировала вход в Киевсовет

1096 0


  

Активісти заблокуваливхід до Київради


29 листопада активістибули заблоковані на вході до Київрадипід час спроби передати зверненнядепутатам та потрапити на пленарнезасідання.


Представники громадськихорганізацій, серед яких Єгор Соболєв,Ігор Луценко, Олег Кочерга, МаксимМаньковський, Марина Соловйова, ЕдуардКурганський, Ярослав Юрчишин, ОленаЄскіна, Олександр Солонтай, ВіталійСелик, Олексій Гончарук, підготувализаяви про окремі рішення щодо скандальнихземлевідведень, та не змогли передатиїх. Причина в тому, що приватна охоронабез жодних мотивів та пояснень відмовиласявпустити їх до депутатів та навіть доскриньки громадських звернень. Післятого, як громадяни не домоглися жоднихпояснень, вони спробували «прорватись»на засідання. Вже на другому входіактивістів заблокувала охорона, підсиленаміліцією та нарядом спецпідрозділу«Беркут». У результаті заблокованоюстала вся будівля, адже охоронці таміліціонери відмовилися надалі пропускати всіх, хто хотів тудипотрапити.


«Ми проводимо тут ужене перший мітинг  з намаганням донестидумку киян до влади. КМДА та Київрадавже навіть не звертають уваги на мітинги.Це треба змінювати. Перший крок, якийми пропонуємо, — домогтися вільноговходу всіх киян до свого органусамоврядування. Це абсурд — за нашігроші вони наймають приватну охорону,щоб нас же ж не пускати. Як тільки мизможемо заходити в їхні кабінети — вонине зможуть нас ігнорувати. Далі мипропонуємо домагатися реальних важеліввпливу на владу для всіх киян. Щоб миобирали мера нашого міста, а не президентпризначав Києву гауляйтера, як зараз»,— коментує учасник акції Єгор Соболєв.


Як повідомив активістгромадської організації «Збережи старийКиїв» Ігор Луценко: «У порядку денномунизка питань про скасування скандальнихземлевідведень. Там питання  іГостинного двору, і дитячого майданчикана Гоголівській 7, і парк Малишка, іДесятинка».


Інший активіст ЯрославЮрчишин зазначив таке: «Прийшовпредставник міліції, і коли його запитали,чому не пускають громадян, які хочутьподати звернення, відповів: ви ж узакритий магазин не стукаєте, непрориваєтеся?».


До громадськості вийшлидепутати Київської міської ради ВіталійКличко та Андрій Странніков, останнійпідтримав ініціативу присутніх проприведення регламенту та порядківвідвідування громадянами міськради увідповідність до законодавства. Вінзазначив, що якщо міська рада відмовитьсяпроголосувати відповідні зміни, тодепутати і громадськість будуть вимушеніспільно звертатися до правоохороннихорганів.


Тим часом у бюроперепусток Київради вивісили таблицюпро закриття. Активіст Олександр Солонтайпрокоментував цю ситуацію так: «Загаломми маємо домогтися прозорості в роботіміської ради. Статут громади, регламентироботи Київради та КМДА жодним чиномне допускають таких ситуацій. Існуєпорядок відвідування органів місцевогосамоврядування, і проведення пленарнихзасідань не є підставою для закриттябюро перепусток. Скажу більше —робота бюро перепусток КМДА взагалі немає поширюватися на Київську міськураду. В міську раду будь-якого міставідповідно до Законів України «Промісцеве самоврядування в Україні» та«Про доступ до публічної інформації»в робочий час громадяни мають потраплятивільно, без жодних перешкод».

  

 

novosti-o 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини