MENU

Евгения Тимошенко просит ЕС защитить Немырю и членов его семьи

637 0

Донька Юлії ТимошенкоЄвгенія закликає Європейський Союззупинити режим українського президента Віктора Януковича.

 

Про це вона заявила підчас виступу на польсько-німецько-українськомуФорумі-2012 «Україна після парламентськихвиборів 2012 року» у Варшаві (Польща).

 

«Всім нам в Українікожного дня потрібна реальна свобода!Реальна демократія! Реальні європейськіцінності та дійсно чесні вибори! Нампотрібні умови для побудови європейськихстандартів життя. Нам потрібна влада,яка щиро прагнутиме побудувати такукраїну», - наголосила Євгенія Тимошенко.

 

«Тому ми просимо Вас,впливових європейських лідерів, політиківта журналістів, допомогти нам, українцям,позбутися авторитарного режиму та нелегалізовувати його», - сказала вона.

 

За словами ЄвгеніїТимошенко, для кожного вже є очевидним,що в Україні відбувається згортаннядемократії, з‘явився «феномен корупціїСім‘ї», незалежні ЗМІ знаходяться підтиском, журналісти зазнають утисків,опозицію переслідують, її лідерів, такихяк Юлія Тимошенко та колишній міністрвнутрішніх справ Юрій Луценко, кидаютьза грати, щоб ізолювати їх від участі уключових політичних подіях та щоб датишанс правлячій партії залишитися привладі.

 

«Більше того, незважаючина всі попередження та занепокоєннясвітової спільноти, режим Януковича тільки посилює репресії», - підкреслилавона.

 

«Через ефективну роботу,яка має на меті залучити підтримку світудля української демократії, почалисяпереслідування колишньоговіце-прем‘єр-міністра України ГригоріяНемирі та членів його родини», - додалаЄвгенія Тимошенко.

 

Окрім того, за її словами,парламентські вибори у жовтні цьогороку довели, що Янукович проваливостанній тест на демократію.

 

«Він змарнував останнійшанс, який йому давав демократичнийсвіт: вибори було сфальсифіковано.Диктаторські прагнення Януковича стаютьреальністю», - підкреслила ЄвгеніяТимошенко.

 

Вона наголосила, що «утаких ситуаціях не може бути компромісів:потрібно йти шляхом, прокладенимєвропейськими цінностями, і за жоднихобставин не відступати від цих цінностей,використовуючи подвійні стандарти».

 

«Коли мова йде проавторитарний режим, Ви, як ніхто, знаєте,що намагання заплющити очі на руйнуваннядемократії призведе до посилення таподовження правління диктатора, а це всвою чергу призведе до руйнування свободлюдей», - заявила Євгенія.

 

У цьому зв‘язку ЄвгеніяТимошенко запропонувала ЄС розробитискоординований план для зупиненняавторитаризму в Україні: поставитичіткі умови, які українська влада повиннавиконати до підписання Угоди проАсоціацію з ЄС, та встановити чіткічасові рамки для їх виконання.

 

Першою умовою, за їїсловами, повинно стати звільненняполітв‘язнів України Юлії ТимошенкоЮрія Луценка та інших і надання їмповноцінного права на участь у політичномужитті країни.

 

«Вони стали політичнимизаручниками політичних терористів. Зтакими терористами не може бути ніякихпоступок чи викупів. Тільки політичнезнищення авторитарних практик спільнимивнутрішніми та зовнішніми зусиллямита негайне звільнення всіх заручників»,- сказала Євгенія.

 

У цьому зв‘язкувіце-міністр закордонних справ РеспублікиПольща Катаржина Пелчинська-Наленч,яка відкрила Форум, заявила, що «серйозноюперешкодою на шляху України до ЄС єполітично-вмотивоване переслідуванняопозиції, включаючи переслідування таув‘язнення Юлії Тимошенко та ЮріяЛуценка».

 

Говорячи про регресдемократії в Україні, вона також звернулаувагу на сумнівний спосіб, у який булопроведено парламентські вибори вУкраїні, та великі порушення, які булизафіксовані під час них.

 

Як відомо, 6-7 грудняЄвгенія Тимошенко та заступник головипартії «Батьківщина», народний депутат,колишній віце-прем‘єр-міністр України Григорій Немиря беруть участь у щорічнійвосьмій конференції ПАУСІ «Українапісля парламентських виборів 2012 року»,який проходить у Варшаві (Польща).Польсько-українська фундація співпраціПАУСІ була заснована у квітні 2005 року.Вона є правонаступникомпольсько-американсько-українськоїІніціативи про співпрацю - ПАУСІ,унікальної тристоронньої програми.

 

Юлия ТИМОШЕНКО 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини