MENU

Бригинец должен возглавить Комитет Верховной Рады по культуре - Игорь Луценко

460 0


Пановеопозиціонери, Парламентськийкомітет, що опікується культурою, маєочолити людина, котра знає наймасштабнішузону культурного лиха країни – Київ.

Устолиці ліквідовують культурні артефакти,котрі є символами української державності.Розвалюють музеї, руйнують архітектуру,нищать археологічні пам'ятки, грабуютьзаклади культури. Хто здатен цьомуопиратися? Кому це цікаво не як темидля піару, а як справа життя?

Саме"культурний киянин" має отриматинеобхідні повноваження, щоб захищатинаціональний спадок – бо боротьба заукраїнську культуру у Києві найбільшзапекла.

Хай мене вибачать представникиблоку Кличка і колеги Олександра БЮТівці,але Бригинець, голова комісії Київрадипо культурі – безумовний лідер заактивністю у Київраді, і якщо б нашаопозиція мала хоча б зо два десятківтаких бригінців, то вона б стала владоюзначно скоріше, ніж це їй зараз дозволяютьобставини.

Так, у Олександра є одинмінус – він не є членом однієї з вашихпартій (хоча належить до фракції БЮТ уКиївраді), він не багатій і не займаєвисокі посади у партійних ієрархіях.Але він є зразковим активістом віртуальноїпартії захисників української культури!

ВКиєві на парламентських виборах Бригінецьз киянами переміг гроші і адмінресурс.Тепер час вам, керівникам опозиції,повертати киянам борги. Потрібнопоказати, що у всередині опозиції такождомінуватимуть не товсті гаманці чиблизькість до лідерів. Необхідно, щобпосади отримували ті, хто їх заслуживїх перед людьми, а не вислужився передштабами.

Бригінець цілком відповідаєвикликам епохи, він показав себе і якадміністратор, і як вуличний боєць (нафото нижче – він блокує автобус"Беркуту").


Тому, панове опозиціонери,думайте ретельно. Од вас зараз чекаютьнової якості політики. Покажіть її,врешті!

На додачу, розміщую тут листпредставників культурної спільноти напідтримку Олександра.



Головіради ОО "Батьківщина" ЯценюкуА.П.
Першому заступнику голови партії"Батьківщина"
ТурчиновуА.В.
Лідеру партії "УДАР", Головіфракції партії "УДАР Віталія Кличка"у Київській міській раді
КличкуВ.В.
Лідеру Всеукраїнського об'єднання"Свобода"
Тягнибоку О.Я.
Шановнепанство!

Висловлюємо Вам свою повагута користуючись нагодою вітаємо Вас зсуттєвими та важливими для українськогонароду та майбутнього України результатамиВиборів до Верховної ради України,безпосередньо перемогою кандидатіввід опозиційних політичних сил помажоритарних округах. Щиро сподіваємосьна те, що прогресивна більшість новогоскладу українського Парламенту, створеназавдяки консолідації зусиль представниківопозиції плідно та наполегливопрацюватимуть з метою покращеннясоціальної, економічної, політичної такультурологічної ситуації в Україні.Віримо, опозиційні фракції, щопредставлятимуть парламентську більшістьстворюватимуть та відстоюватимутьзаконотворчі та законодавчі документи,покликані вивести України з кризовихполітичних та економічних умов, зберегтиїї суверенність та цілісність, здатніпідняти імідж нашої Держави на міжнародномурівні.

Для нас, представниківкультурної царини України, є вкрайважливим, якою буде законотворчаконцепція нової Верховної Ради у галузіКультури, Освіти і Духовності, аджерозбудова справді Української Державинеможлива без відродження того, щознищено владою Президента Януковича,і активної наступальної діяльності длязаконного і життєвонеобхідногодомінування українських: мови, літератури,мистецтва, книговидання і книгорозповсюдження,пісенно-концертної діяльності,кіномистецтва, українських музеїв івиставок тощо.

Зважаючи на те, щоосновним Державним органом, що здійснюєзаконопроекту роботу в напрямку розбудовидержавної політики в сфері культури,розвитку та використання мов в Україні,питаннях збереження історичної таархітектурної спадщини та поширеннянаціональних досягнень в світі є КомітетВерховної ради з питань культури ідуховності просимо Вас звернути особливуувагу на формування та оновлення йогокерівного складу.

Ми, щиро пишаємосьтим, щодо складу Верховної Ради Україниувійшли такі відомі діячі культури, якМарія Матіос, Богдан Бенюк, ВолодимирЯворівський, Олександр Бригинець таінші, плекаємо надію і просимо Вассприяти, щоб саме Олександр Бригинець,нинішній Голова Комісії з питань культуриі туризму Київради, який, на відміну віддеяких інших функціонерів від культури,безкорисливо, мужньо, послідовно і гіднозахищав і захищає культурно-історичнуспадщину України (Андріївський узвіз,Книгарня "Сяйво", Музей "Київськафортеця" і багато інших визначальнихдля української культури і духовностікомпонентів), очолив Комітет ВерховноїРади України з питань культури ідуховності.

Впевнені, що ОлександрБригинець професійно, наполегливо,чесно і безкомпромісно боронитимеукраїнську культуру від будь якихзазіхань і очолений ним Комітет ВерховноїРади України з питань культури ідуховності продукуватиме і схвалюватимелише ті Закони, які справді призведутьдо торжества української культури ідуховності у нашій Державі, що підмінеїї до гідного рівня у цій галузі середдержав Європи і світу.

Представникикультурної спільноти України

АндрійКокотюха, Ірен Роздобудько, ТетянаЛогуш, Микола Третяк, брати Капранови,Олег Сидор-Гибелинда, Юрій Вакуленко,Антін Мухарський, Роман Балаян, ЛеонідКомський, Юрій Каплун, Зіна Підалькіна,Катерина Сита, Олександр Ройтбурд, ГаннаШерман, Іван Малкович, Олег Пінчук,Сергій Поярков, Ігор Луценко, ВолодимирНечипорук, Богдан Струтинський, АдаРоговцеву, Катерина Степанкова, АндрійБілоус, Валерія Ходос, Ігор Гайдай,Анатолій Борсюк, Андрій Петров, КостянтинКлімашенко, Анатолій Криволап, ОлегКороль, Олег Михайлюта, Юлія Валова,Оксана Котомкіна, Ростислав Мельників,Кость Лавро, Сурен Параджанов, НазарСтригун, Леся Тельнюк, Галина Тельнюк,Олександр Афонін, Ігор Степурін, МиколаКравченко, Андрій Курков, Олена Лазуткіна,Алла Лазуткіна, Володимир Бовкун

 


 

Ігор Луценко


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини