MENU

Украинское телевидение завалено российским шоубизом

659 0


При перегляді "Козирногожиття" на ІСТV мимоволі складаєтьсявраження, що передача, як і її авторськийколектив, помилилися країною. Бо що невипуск, то суцільний російський шоубіз:російські актори, російські співаки,російські режисери, російські спортсмениі т.д. і т.п.

Українські вкрапленняв українській програмі, що йде наукраїнському телеканалі для українськоїаудиторії, виглядають виключенням, якелише підтверджує правило. 

"Козирнежиття" - це така собі україномовнапропаганда "руского міра" в кіно,на естраді, у спорті тощо. Цепрограма-русифікатор, де все російське- на першому і вищому плані, а українське- вторинне і другорядне.

Звісно, ісеред нашого шоубізового бомонду чималозденаціоналізованої, зросійщеноїпогані, але хіба не логічно, щоби вона,якою б не була, користувалася бпреференціями на показ і розповідь просебе на вітчизняному ж TV.

Мені,українцю, набагато цікавіше дивитисяне про російське "козирне життя",якого на нашому ТБ і так через край, апро українське, хоча б для того, абизнати наскільки весело живе доморощенегламурне бидло і чим воно, "синьожопе",взагалі дихає...


Але замість цього наукраїнських екранах та ж сама остогидлафіліпокіркорівщина, аллапугачовщиназ максимогалківщиною на пару зістасомихайлівщиною та сергієзверєвщиною.


Аналогічні закидизаслуговує і "Максимум в Україні"(ІСТV), де зазвичай більша частина передачіприсвячена подіям російського шоубізучи скандальним хронікам з життя російськихпублічних персон.


Неодмінним атрибутом"Світського життя" Каті Осадчоїна "1+1"теж є детальні репортажі зтусовок московського бомонду. Ведучатакож не оминає нагоди розпитати проособисте у всіх подробицях будь-якуросійську зірку, що завітала до Києва.


В той же час наочною єтенденція нехтування української чивідмови від неї  українських ведучихподібних програм.


Так, від самої появи наМ1 "Леді ленду” співачка Євгенія Власоватривалого часу вела передачу російською.Потім настав момент, коли вона перейшлана українську. Але щебетала солов’їноюнедовго. Нині Власова знову вітаєтьсята декламує підводки до сюжетівросійською. Цікаво було б дізнатисяпричину: це особиста забаганка Власовоїчи редакційна політика каналу?


Також російською йдуть"Billboard Chart Show”, "Web-парад” з ДенисомХристовим, програми МУЗ-ТВ "Звездызажигают”, "Популярная правда”, "10самых”. А якщо передачі субтитруютьсяукраїнською, то шрифт настільки дрібний,що не придатний до прочитання.


Українську інгоруютьі в хіт-парадах, які на М1 веде ВалеріяБордо. Завжди російськомовна в кадрі йдонька олігарха Тарути Катя в "Ікрі byKishe”.

 

Олексій Мазур



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини