MENU

Пассажири поездов Хюндай готовят массовый судебный иск

385 0


Пасажиришвидкісних електропотягів Hyundai«Інтерсіті+», які постраждали внаслідокполомки потягів, подаватимуть масовийсудовий позов проти залізничників.


Про це повідомив юристУкраїнської Гельсінської спілки з правлюдини Максим Щербатюк, передає «DeutscheWelle».


За словами Щербатюка,українська держава порушує конституційнеправо кожного українця на свободупересування і не гарантує захисту правпостраждалих пасажирів.


Як заявив президентукраїнського відділення TransparencyInternational Олексій Хмара, в перспективі«Справа Hyundai» може стати предметомантикорупційного розслідування: «Якмінімум це службова недбалість. Покими не можемо сказати, що хтось заробивсаме на купівлі цих потягів. Але миможемо сказати, що заробили опосередковано- на інфраструктурі, будівництві,ремонті».


Нагадаємо, за данимиКМУ, Україна закупила 10 складів Hyundai за$307 млн коштом кредиту під держгарантії.На ділі потяги Hyundai обійдуться Українів суму мало не вдвічі більшу: доведетьсяплатити щороку за сервісне обслуговування,побудувати 4 ремонтні депо. Сума витратпри цьому не розголошується.


Разом з тим наразірегулярно проводяться ремонтні роботина швидкісних потягах, що не витримуютьнизьких температур України.


Як повідомляли «Коментарі»,397 пасажирів Hyundai «Інтерсіті+» виявилибажання отриматигрошову компенсацію у зв’язку іззаміною рухомого складу на клас нижче.Загальна сума компенсації становить46 тис. 922 грн. Пасажири мають правоотримати компенсацію в розмірі різницівартості проїзду в вагонах «Інтерсіті»і в вагонах відповідного класу згідноз діючими тарифами.


Нагадаємо, за кількаднів погіршення погодних умов в Україніта рясних снігопадів сталосяпонад 10 різних поломок потягівHyundai. У ДП «Українська залізничнашвидкісна компанія» заявили, що поломкипотягів «Інтерсіті» відбуваються черезскладні погодні умови.

20 грудня компаніяHyundai вибачиласяперед українськими пасажирами зазаподіяні незручності при користуваннішвидкісними електропотягами.


novosti_o 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини