MENU

Порошенко: В Україні немає «внутрішнього конфлікту»

1603 4

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з заступником Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом, який перебуває в Україні за дорученням Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. Про це повідомляється на сайті інтернет-представництва Президента України.

Президент висловив подяку Генеральному секретарю за підтримку миру та деескалації ситуації на Донбасі. Глава держави наголосив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту. «Люди в Донецьку та Луганську прагнуть миру. Імплементація мирного плану, який ми запропонували, визначає наші дії. Ми свідомі того, що ситуацію не можна вирішити лише військовими засобами», - зазначив Президент.

Глава держави поінформував про розстріл бойовиками колони мирних громадян, які намагалися покинути Луганськ.

Президент також повідомив про ініціативу української сторони направити міжнародну гуманітарну допомогу до Луганська, який, перебуваючи під контролем терористів, опинився на порозі гуманітарної катастрофи.

Президент наголосив, що на Донбасі воюють кадрові російські військовослужбовці. Є інформація, що РФ продовжує надсилати новітню зброю: танки, артилерію, ракетні установки, такі ж, з яких був збитий літак «Малайзійських авіаліній». «Я впевнений, атака на цивільний літак трактується усіма, як міжнародний тероризм, і злочинці, які причетні до цього, мають бути притягнуті до відповідальності», - наголосив Петро Порошенко.

Також Президент звернув увагу на проблему заручників, які були захоплені і незаконно утримуються в Росії. «Звичайні громадяни України були викрадені терористами, і немає жодного пояснення, як так сталося, що вони опинилися в російських тюрмах. Ми прагнемо, щоб міжнародна спільнота допомогла нам у звільненні наших заручників», - сказав Президент.

Заступник Генерального секретаря ООН подякував Президенту від імені Генерального секретаря за його мирні ініціативи та запросив його взяти участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яке відбудеться наступного місяця в Нью-Йорку.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини