MENU

Через сепаратистські заклики Царьов може втратити мандат депутата

712 0

Прокуратура м. Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України.


Така реакція прокуратури пов’язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, у яких він закликав до роз’єднання країни, посягав на територіальну цілісність держави та висловлював сепаратистські наміри.


Як повідомив журналістам в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький, за даним фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, у ході якого буде встановлений ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.


У разі підтвердження цих фактів і його вини Генеральною прокуратурою буде підготовлено звернення до Верховної Ради України з поданням щодо зняття статусу народного депутата України з парламентарія Царьова. Водночас може бути внесено подання до Центрвиборчкому стосовно позбавлення його статусу кандидата в Президенти України.


Окрім того, у зв’язку з подіями, які сталися за участі Царьова 14 квітня у місті Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Києва.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини