MENU

Оголошувати війну Росії немає сенсу

3922 20

Зараз майже всі записні експерти та інтернет тролі зомбують публіку дурним питанням: "Пачіму ми нє об'явім вайну Россіі??!!! Пачіму ми нє називаєм вєщі сваімі імєнамі???!!! Пазор!!! Ганба!!! Так вайну нє виігривают!!!"

Ну нам же усім вже відомо, що Путін розв'язав проти України ГІБРИДНУ війну. І навіть істерики, котрі верещать "пачіму нє аб'явілі вайну агрєссору??" цього не заперечують. Але якщо війна, котра ведеться проти нас, - ГІБРИДНА, то чому реакція на ГІБРИДНУ війну має бути типовою і класичною в стилі "вставайстранаогромная"? Якщо виклик гібридний то і відповідь теж має носити такий же гібридний, некласичний, нетиповий характер. А інакше ми війну не виграємо. 

Ну що зміниться, якщо ми перейменуємо АТО у Велику Вітчизняну Війну, офіційно оголосимо війну Росії, запровадимо військовий стан, припинимо усі економічні та інші стосунки і перекриємо газ у Європу, бо ми агресора не обслуговуємо? Наші вояки зразу набудуть вищої кваліфікації? Наші генерали моментально перестануть красти, інтригувати та приймати ідіотські рішення? Ми отримаємо допомогу від країн, які принципово не бажають, щоб їхній спокій був зруйнований гострим протистоянням з геополітичним неадекватом? 

Звичайно ж ні. Зате Європка моментально завдасть нам удар у спину, як це було під час московсько-грузинської війни. Адже всім прекрасно відома паскудна властивість ситих європейських важкоатлетів гасити конфлікти за рахунок слабшої та адекватнішої сторони. А подвійної атаки: і з боку ЄС, і з боку РФ Україна не витримає. Не та в нас економічна ситуація, і не той у нас рівень консолідації суспільства, щоб вистояти під таким шаленим тиском. 

От і доводиться нашим очільникам, стиснувши зуби, терпляче доводити огрядним, неповорітким фрау та підсліпуватим мосьє, що зам'яти конфлікт неможливо, що дії керівництва РФ, у якого від параноїдальної "охранітєльной трєвогі" зірвало дах, становлять загрозу всьому континентові. 


І така тактика приносить свої плоди. Важкий, заржавлений євроатлантичний маховик протидії російській експансії повільно, але невпинно розкручується, ламаючи дровеняки, котрі вставляє йому в колеса Рука Кремля. Розбіжності між англосаксами та Континентальною Європою у ставленні до РФ стираються, санкції зі скрипом, але впроваджуються і дають хоча і не моментальний, але відчутний ефект.


А оголосити війну нашому скаженому сусідові ми завжди встигнемо. А можна і не оголошувати, просто перенести АТО на його територію і ввічливо зайняти Москву. 

Усьому свій час.

dniprovska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини